Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Meeke, Ostberg a Chardonnet testovali na Rallye Monte Carlo (9x video)

Tuesday, 13. 01. 2015 - 13:54, Katarína Ďurecová   

Meeke, Ostberg a Chardonnet testovali na Rallye Monte Carlo (9x video)

Okrem Sébastiena Loeba, o ktorého teste sme už písali, majú svoju prípravu na Rallye Monte Carlo za sebou i ďalší jazdci Citroenu - Kris Meeke, Mads Ostberg a taktiež i Sébastien Chardonnet. Citroen tak bol po Hyundai, Volkswagene a M-Sporte posledným tímom, ktorý absolvoval test na toto podujatie.

Ešte pred Loebom a teda v utorok a stredu (6. a 7. januára) absolvoval svoj dvojdenný test Kris Meeke. Test sa uskutočnil najmä na mokrom asfalte, ku koncu sa však Meeke dostal i na sneh. Meeke bol podľa vlastných slov s autom veľmi spokojná a počas testu sa vyjadril i na margo Rallye Monte Carlo, kde poznamenal, že Citroen vždy vedel pripraviť svoj WRC špeciál na toto podujatie a inak tomu nie je ani teraz. Všetko teda bude o počasí a adaptáciu naň.

Pozrite si štyri videá z testu tohto britského jazdca. Všetky prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie, prvé z nich obsahuje i zábery z onboard kamery a taktiež i z kamery umiestnenej vo vnútri auta:

Vladislav Maschl;dsc-9049-1.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0393-4.jpg

Citroen Racing;096-meeke-wrcfrance.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0636-1.jpg

Po Meekovi sa dostal na dva dni za volant už spomínaný Loeb, následne prišla rada na Madsa Ostberga, ktorého test bol taktiež dvojdňový a uskutočnil sa cez víkend (10. a 11. január). Tento Nór nenajazdil až toľko kilometrov ako ostatní jazdci a pomerne veľa času strávil v zázemí, kde diskutoval o nastavení auta. O Rallye Monte Carlo poznamenal, že pokiaľ sa zídu určité podmienky, tak toto podujatie môže byť tým najťažším a najzložitešjím na svete a to kvôli povrchu, keďže vtedy sa jedná o mix suchého a vlhkého asfaltu, snehu a ľadu. Najôležitejšou je v taktomto prípade podľa Ostberga správna voľba pneumatík.

Ostberg zodpovedal i otázku, či môže Sébastien Loeb po tak dlhej pauze pomýšľať na výhru: „Normálny jazdec WRC by na Monte nemal šancu, ale Sébastien Loeb v tomto smere normálny nie je, je výnimočný a teda na Monte môže stále bojovať o víťazstvo," zhodnotil Nór.

Pozrite si tri videá z testu Madsa Ostberga, pričom tretie z nich je z dielne Citroenu Racing a rekapituluje test z pohľadu všetkých troch jazdcov a teda Ostberga, Meeka i Loeba. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie:

Citroen Racing;082-ostberg-wrcfrance.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0386-3.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9105.jpg

Po Madsovi Ostbergovi prišiel na radu ďalší jazdec, ktorý bude štartovať na Rallye Monte Carlo s Citroenom DS3 WRC (aj keď nie továrenským), Sébastien Chardonnet, ktorý testoval včera, v pondelok 12. januára. Ten sa predtým ukázal i na teste Sébastiena Loeba a zviezol sa s ním na sedadle spolujazdca. Chardonnetov test bol jednodňový a podľa všetkého sa uskutočnil len na asfalte, bez snehu.

Dve videá z testu tohto Francúza prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie, ktoré sú taktiež z daného testu:

Twitter @RubnPerez - https://twitter.com/RubnPerez/status/554737940208037888;

Twitter @RubnPerez - https://twitter.com/RubnPerez/status/554737940208037888;



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri