Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier, Latvala a Mikkelsen testovali na Rallye Monte Carlo (11x video)

Tuesday, 23. 12. 2014 - 06:11, Katarína Ďurecová   

Ogier, Latvala a Mikkelsen testovali na Rallye Monte Carlo (11x video)

Po tíme Hyundai Motorsport a po M-Sporte testoval na Rallye Monte Carlo i ďalší tím. Jazdci tímu Volkswagen Motorsport majú za sebou týždenný test, ktorý sa odohral v okolí francúzskej dediny Pellafol a ktorý pomerne detailne dokumentuje francúzsky server World Rally Is Free. Test začal v nedeľu, 14. decembra, kedy sa za volant posadil Andreas Mikkelsen, ktorý okrem iného testoval i novú verziu Pola R WRC, ktorú Volkswagen nasadí až niekedy v priebehu sezóny 2015. Mikkelsen sa za volant vrátil následne po testoch Sébastiena Ogiera a Jariho-Mattiho Latvalu, v piatok, 19. decembra.

Pozrite si dve videá z testu Andreasa Mikkelsena, v ktorých okrem iného uvidíte i obe Pola R WRC, ktoré tento Nór testoval. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce dve fotografie:

Vladislav Maschl;dsc-0002-4.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9147-1.jpg

V pondelok, 15. decembra sa za volant posadil úradujúci majster sveta Sébastien Ogier, ktorého test trval dva dni a v porovnaní s Mikkelsenom sa viac sústredil na WRC špeciál pre sezónu 2015. Len v pondelok s týmto autom natestoval Ogier viac ako 200 kilometrov; na sedadle spolujazdca sedel namiesto po operácii ramena sa zotavujúcom Julienovi Ingrassiovi Gilles de Turckheim.

Pozrite si päť videí z testov Sébastiena Ogiera, na ktorých je okrem iného vidieť i peknú jesennú atmosféru. Prvé video okrem iného obsahuje zaujímavé spomalené zábery a onboardy. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce forografie:

Vladislav Maschl;dsc-0409-1.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0213-4.jpg

Vladislav Maschl;dsc-1518-1.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0419-6.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9701-1.jpg

V stredu, 17. decembra začal so svojim testom Jari-Matti Latvala, ktorý mal dopoludnia zhruba rovnaké podmienky ako duo Mikkelsen, Ogier, následne však začal padať ťažký sneh, takže si mohol otestovať jazdu i na tomto povrchu. Tento test sa však bohužiaľ pre Fína neobišiel bez havárie, po tom ako Latvala stratil kontrolu nad zadnou časťou vozidla. Latvala po nehode skonštatoval, že keď videl, že nad autom už nemá kontrolu, rozhodol sa s ním zamieriť mimo trať medzi dva stromy tak, aby na ňom napáchal čo najmenej škody. Polo R WRC s Latvalom a Miikom Antilom nakoniec skončilo zhruba desať metrov pod úrovňou vozovky a ani sa úplne nevyhlo stromom, čo znamenalo, že Latvalov test sa pre daný deň skončil. Našťastie mal Jari-Matti Latvala na testovanie ešte ďalší deň, ktorý bol bez snehu a bez nehody.

Pozrite si štyri videá z testu Jariho-Mattiho Latvalu. V prvom z nich uvidíte okrem samotného testu i kreatívne zdobenie vianočného stromčeku v podaní mechanikov a členov tímu Volkswagen Motorsport, párkrát sa tam mihne i Mikko Hirvonen, ktorý na teste Latvalu navštívil a svoju úlohu diváka si očividne užíval. V ďalších troch videách uvidíte zaujímavé zmeny počasia, ktoré panovali na Latvalovom teste, posledné z videí obsahuje i pozdrav a krátky popis trate vysmiatym Latvalom v očividne dobrej nálade. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie:

Vladislav Maschl;dsc-1825.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0621-4.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9269.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0378-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri