Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hyundai potvrdil jazdcov pre Rally Sweden, Hänninen na tejto rally s DS3 WRC (aktualizácia)

Monday, 12. 01. 2015 - 21:26, Katarína Ďurecová   

Hyundai potvrdil jazdcov pre Rally Sweden, Hänninen na tejto rally s DS3 WRC (aktualizácia)

Na Rallye Monte Carlo uvidíme za volantom Hyundaiu i20 WRC dvojicu Thierry Neuville, Dani Sordo, vo Švédsku sa k ním pridá i Hayden Paddon. Hyundai tak po roku striedania jazdcov končí s týmto systémom a v tejto sezóne za volantom i20 WRC uvidíme stabilnú trojicu pilotov.

„Mať na štarte každého podujatia v roku 2014 tri autá bolo pre nás veľmi pozitívne a pomohlo nám to zrýchliť vývoj nášho Hyundaiu i20 WRC. Myslím si, že naša zostava pre Rally Sweden v podobne Thierryho (Neuvilla), Daniho (Sorda) a Haydena (Paddona) je veľmi dobrá. Aj napriek tomu, že našich jazdcov nemožno považovať za expertov na sneh, v minulosti boli vo Švédsku konzistentní a som si istý, že tento rok sa od nich dočkáme zaujímavých výkonov. Thierry a Dani už majú za sebou i test, ktorý absolvovali v polovici decembra a pomohol im nájsť spoľahlivé nastavenie pre toto podujatie. Vieme, že je to ťažká rally a chceme na ňu byť pripravení čo najlepšie," hovorí i zostave na Rally Sweden šéf tímu Michael Nandan. Čo sa týka už spomínaného testu, tak Neuville i Sordo testovali po dva dni. Pár dní pred podujatím absolvuje jednodňový test i Hayden Paddon.

Vladislav Maschl;dsc-1729.jpg

Hyundai Motorsport v minulej sezóne skúšalo viacero jazdcov, z ktorých na všetkých podujatiach štartoval iba Thierry Neuville, ktorý je jednotkou tímu i pre tento rok. Z pätice Dani Sordo, Hayden Paddon, Bryan Bouffier, Chris Atkinson a Juho Hänninen si nakoniec vybral prvých dvoch menovaných a so zvyšnými jazdcami už pre sezónu 2015 nepočíta.

Čo sa Juha Hänninena týka, najčerstvejšie správy hovoria o jeho štarte na tomto podujatí za volantom Citroenu DS3 WRC, čo dokumentuje i pridanie jeho mena medzi jazdcov prihlásených na toto túto rally. Ďalšie plány Hänninena pre túto sezónu nie sú známe, čo sa však WRC týka, predpokladá sa, že štart vo Švédsku je len jednorázový.  Okrem neho na tomto zozname z ďalších zaujímavých figuruje napríklad i Henning Solberg a Michal Solowow s Fiestou RS WRC, či Jurij Protasov s DS3 WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri