Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Rallye Monte Carlo uvidíme 96 posádok, z toho 18 WRC

Monday, 29. 12. 2014 - 21:18, Katarína Ďurecová   

Na Rallye Monte Carlo uvidíme 96 posádok, z toho 18 WRC

Fanúšikovia rally sa majú na čo tešiť, na otváracom podujatí sezóny WRC, Rallye Monte Carlo, sa predstaví 96 posádok, z toho 18 z nich za volantom WRC špeciálu. Takéto vysoké číslo sme na Rallye Monte Carlo v rámci WRC naposledy mohli vidieť v roku 1998, v roku 2011 však na populárnom Monte štartovalo 110 posádok, vtedy však bolo toto podujatie súčasťou teraz už neexistujúceho IRC.

Tím Volkswagen Motorsport sa na Rallye Monte Carlo predstaví s úradujúcim šampiónom a i obhajcom víťazstva na tomto podujatí, Sébastienom Ogierom, pre ktorého sa bude jednať o domáce podujatie. Ogier sa totiž narodil v alpskom meste Gap, v aj okolí ktorého sa rally uskutoční. Druhým jazdcom tohto tímu bude Jari-Matti Latvala; v rámci Volkswagenu Motorsport II uvidíme Andreasa Mikkelsena.

Vladislav Maschl;dsc-5957.jpg

Na štarte uvidíme i päť Citroenov DS3 WRC; v tíme Citroen Abu Dhabi WRT to budú Kris Meeke, Mads Ostberg a najmä legendárny Sébastien Loeb, ktorý dokázal Rallye Monte Carlo v minulosti vyhrať sedemkrát. Ďalšími jazdcami s DS3 WRC budú mladý francúzsky talent Sébastien Chardonnet a Ukrajinec Yurii Protasov s tímom D-MAX Racing.

Najviac WRC špeciálov bude mať na štarte, ako je v poslednej dobe obvyklé, M-Sport. Fordov Fiesta RS WRC na tomto podujatí uvidíme osem. Za M-Sport WRT bude štartovať trojica jazdcov - Elfyn Evans, Ott Tänak a najmä Bryan Bouffier, ktorý minulý rok skočnil na Rallye Monte Carlo na vynikajúcom druhom mieste. Ďalšími jazdcami za volantom Fiesty RS WRC budú Martin Prokop, Lorenzo Bertelli a populárni Robert Kubica a Henning Solberg. S WRC špeciálom od M-Sportu bude štartovať i Jean-Michel Raoux nám známy primárne zo šampionátu dvojkoliek v ERC/IRC, nebude však patriť medzi jazdcov s prioritami.

Vladislav Maschl;dsc-5417-1.jpg

Hyundai Motorsport nasadí na Rallye Monte Carlo dve i20 WRC, za ich volantmi uvidíme dvojicu Thierry Neuville a Dani Sordo.

V rámci šampionátu WRC2 uvidíme na štarte 11 jazdcov, z ktorých najväčší pozor si bude treba dávať najmä na úradujúceho šampióna JWRC Stéphana Lefebvra, ktorý nastúpi za volantom Citroenu DS3 R5, za volantom rovnakého auta sa predstaví i ďalší Francúz Quentin Giordano. Ako sme už avizovali, za volantom Peugeotu 208 R5 uvidíme Craiga Breena, ďalšími zaujímavými menami sú Julien Maurin, Eric Camilli a v neposlednom rade i Martin Koči s jeho Styllex Slovak National Teamom. Všetci traja nastúpia za volantom Fordu Fiesta R5. V rámci kategórie WRC3, respektíve JWRC sa predstaví 11 jazdcov, z ktorých spomenieme najmä Simone Tempestiniho, Quentina Gilberta a Christiana Riedemanna.

Vladislav Maschl;dsc-0401-3.jpg

Medzi ďalšie zaujímavé mená patrí nepochybne legendárny Francois Delecour, ktorý sa predstaví za volantom Porsche 911 RGT, s rovnakým autom budú štartovať aj Romain Dumas a Marc Duez. Na štarte bude i Olivier Burri s Fiestou R5, Mathieu Arzeno a Stéphane Consnani s Renaulton Clio R3T, či syn Ariho Vatanena, Max, ktorého uvidíme za volantom Fordu Fiesta R2.

Kompletnú štartovú listinu nájdete tu; dodajme ešte, že Rallye Monte Carlo sa koná 22. - 25. januára 2015.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri