Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Toyota má vstúpiť do WRC v roku 2017, jazdiť za ňu majú Abbring a Camilli

Tuesday, 30. 12. 2014 - 10:58, Katarína Ďurecová   

Toyota má vstúpiť do WRC v roku 2017, jazdiť za ňu majú Abbring a Camilli

Správy z viacerých zdrojov hovoria o tom, že Toyota vo februári 2015 ohlási svoj vstup, respektíve návrat do WRC, ktorý sa má udiať v roku 2017. V budúcom roku by sme tento tím po vzore Volkswagenu mali vidieť zbierať dáta a skúsenosti vo WRC2. Toyota Motorsport tento rok usilovne pracovala na vývoji svojho Yarisu WRC, o čom sme vás už dávnejšie informovali.

Yaris WRC v priebehu roka testovalo piatich mladých a perspektívnych jazdcov, konkrétne sa jednalo o Stéphana Lefebvra, Kevina Abbringa, Pontusa Tidemanda, Teemu Suninena a Erica Camilliho. Na test bol pozvaný i Esapekka Lappi, jeho zamestnávateľ Škoda Motorsport mu však neumožnil sa daného testu zúčastniť.

Vladislav Maschl;dsc-2457.jpg

Toyota Motorsport si z tejto pätice nakoniec vybrala Abbringa s Camillim, s ktorými už i podpísala zmluvu, ktorých by sme mali od budúceho roka vidieť v už spomínanom WRC2 zbierať skúsenosti.

Známejšieho z tejto dvojice, Holanďana Abbringa, sme mohli v sezóne 2012 vidieť bojovať za volantom Škody Fabia S2000 bojovať o sedadlo v tíme Volkswagen, prednosť nakoniec dostal Andreas Mikkelsen. Abbringa sme okrem toho mohli vidieť podávať veľmi zaujímavé výsledky v JWRC v sezónach 2008 - 2010, či v roku 2011 v IRC. Francúzsky jazdec Eric Camilli bol objavený vo francúzskej súťaži zameranej na hľadanie talentovaných jazdcov Rallye Jeunes FFSA v roku 2012, tento rok zvíťazil v Peugeot 208 Rallye pohári a svoju rýchlosť ukázal i pri štartoch v JWRC v Nemecku a Francúzsku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri