Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ďalšia várka testov na Rallye Monte Carlo (11x video)

Friday, 16. 01. 2015 - 21:09, Katarína Ďurecová   

Ďalšia várka testov na Rallye Monte Carlo (11x video)

Väčšina jazdcov továrenských tímov WRC (s výnimkou Citroenu Racing) síce absolvovala testy na Rallye Monte Carlo už v decembri, to im ale nebránilo, aby testovali ešte raz, tentokrát pár dní pred začiatkom podujatiach.

Jazdci tímu Hyundai Motorsport, Thierry Neuville a Dani Sordo, testovali podľa všetkého na trati, ktorá bola súčasťou jednej z rýchlostných skúšok minuloročnej Rallye de France Alsace; test sa uskutočnil 13. januára s tým, že jazdci sa za volantom i20 WRC striedali. Ani realtívna znalosť trate však nepomohla Thierrymu Neuvillovi, ktorý pri testoch havaroval, konkrétne narazil do múriku a podľa všetkého poškodil ochranný rám vozidla, čo celý test ukončilo. Neuville je tak po Jarim-Mattim Latvalovi a Sébastienovi Loebovi už tretím jazdcom, ktorému sa podarilo pri príprave na úvodné podujatie sezóny havarovať, respektíve skončiť mimo trať.

Pozrite si dve videá z utorňajšieho testu Thierryho Neuvilla a Daniho Sorda, ktorí testovali na asfalte bez snehu či ľadu. V prvom z nich nájdete aj slideshow z fotografií Neuvillovej nehody. Obe videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie; videá z decembrového testu Hyundaiu Motorsport na Rallye Monte Carlo nájdete v tomto článku.

Vladislav Maschl;dsc-9094.jpg

Vladislav Maschl;dsc-9129.jpg

Jari-Matti Latvala testoval v rovnaký deň ako jazdci Hyundaiu, tento krát však obišiel bez havárie. Test sa odohral na zatiaľ najväčšom množstve snehu, ktorý sme pri testoch na tohtoročnú Rallye Monte Carlo mohli vidieť. Celý test očividne prebehol veľmi dobre, o čom svedčí i Latvalov veľmi pozitívne znejúci tweet: „Som šťastný! Na snehu sme najazdili 220 kilometrov. Auto fungovalo tak, ako malo a testovali sme vo všetkých možných podmienkach (sneh, ľad, mokro, sucho). Som pripravený na rally!" Zaujímavosťou je, že Sébastien Ogier si bol v rovnaký deň zalyžovať na zjazdovke nachádzajúcej sa neďaleko miesta, kde Latvala testoval.

Pozrite si tri videá z testu Jariho-Mattiho Latvalu, pričom v druhom uvidíte pekný spomalený záber, pri ktorom tento Fín pri šmyku „ohodil" divákov snehom. V treťom, veľmi podarenom videu uvidíte Latvalu až v druhej polovici, prvá totiž patrí Thierrymu Neuvillovi. Všetky videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie; videá z predchádzajúceho, decembrového testu Volkswagenu Motorsport, kde uvidíte okrem Latvalu i Ogiera a Mikkelsena, nájdete v tomto článku.

Vladislav Maschl;dsc-4447.jpg

Vladislav Maschl;dsc-3976.jpg

Vladislav Maschl;dsc-4890.jpg

Druhý test na populárne Monte má za sebou i Andreas Mikkelsen, odohral sa 14. januára a to primárne na snehu. Mikkelsen a najmä jeho spolujazdec Ola Floene sa na testu očividne bavili, o čom svedčí video, ktoré tento mladý Nór uverejnil na svojom Instagrame - v hlavnej úlohe Ola Floene a dvaja psi. Video z testu Andreasa Mikkelsena prehráte po kliknutí na naseldujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-0002-4.jpg

Test má za sebou i Bryan Bouffier, ktorý ho absolvoval 15. januára. Zaujímavosťou je, že Bouffier mal na teste k dispozícii Fiestu RS WRC priamo od tímu M-Sport, čo znamená, že sme prvýkrát videli nový, modro-biely dizajn tohto tímu v akcii. Pozrite si dve kratšie videá z testu tohto francúzskeho jazdca, ktorý sa odohral na asfalte, bez snehu. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie:

Twitter @planetemarcus - https://twitter.com/planetemarcus/status/555756063690354688;

Vladislav Maschl;dsc-0401-3.jpg

Test na Rallye Monte Carlo, ktorý sa uskutočnil 9. januára, má za sebou i ďalší Fracúz, Julien Maurin. Ten sa vyjadril, že modro-bielym dizajnom svojej Fiesty WRC na tomto podujatí vzdáva hold značke Ford, ktorej je verný veľkú časť svojej kariéry. Maurinov štart za volantom WRC špeciálu v tejto sezóne je však zrejme ojedinelý, mal by ale štartovať vo WRC2 (ako inak, s Fordom). Pozrite si dve videá z jeho testu, ktorý sa odohral z časti na mokrom asfalte a s časti na (topiacom sa) snehu. Videá prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie, prvé z nich obsahuje i zábery z onboard kamery a kamery z vnútra auta.

Twitter @planetemarcus - https://twitter.com/planetemarcus/status/552387929277210624;

Twitter @planetemarcus - https://twitter.com/planetemarcus/status/552387929277210624;

Ešte začiatkom decembra absolvoval svoje test na Rallye Monte Carlo Quentin Giordano, ktorý bude na tomto podujatí štartovať v rámci WRC2 za volantom Citroenu DS3 R5. Pozrite si video z jeho testu, ktorý bol charakterizovaný veľmi silnou hmlou:

Katarína Ďurecová;img-6862-4.jpg

V ďalších dňoch vám prinesieme videá a reportáže z testov Roberta Kubicu, Elfyna Evansa, Otta Tänaka, Jurija Protasova, Francoisa Delecoura a prípadných ďalších jazdcov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri