Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Koniec špekuláciám! Raikkonen ostáva vo Ferrari

Saturday, 09. 07. 2016 - 10:05, Ľuboš Kašický   

Koniec špekuláciám! Raikkonen ostáva vo Ferrari

Mercedesy už v piatkových tréningoch boli rýchlejšie, ako vlaňajší poleman.

Pred piatkovými voľnými tréningami Ferrari „odpútavalo pozornosť" oznámením, že sa dohodlo s Icemanom na novej ročnej zmluve pre sezónu 2017 a teda jeho zostava sa nezmení. Nepomohlo však ani „skrývanie sa" Vettela za „HALO" ochranu v prvom tréningu. Mercedesy už dopoludnia zajazdili časy rýchlejšie, ako čas vlaňajšieho polemana Hamiltona a spokojne si šuchorili perie.

p2-2.jpg

p16.jpg

Aj napriek nie najlepšiemu počasiu, keď predpoludním bolo nad Silverstonom zatiahnuté a fúkal relatívne silný vietor, zaplavili okruh nadšení britskí fanúšikovia autošportu a vytvárali vynikajúcu atmosféru.

p3-3.jpg

„Na Silverstone doslova cítim, ako ma atmosféra nabíja energiou," netajil domáci obľúbenec Lewis Hamilton, ktorý bol v piatok najrýchlejší v oboch tréningoch. Diváci zjavne dobíjali baterky aj tradičnému anglickému tímu McLaren, ktorý svojho Buttona aj Alonsa nečakane pretlačil do prvej desiatky. Honda vraj urobila nejaké vylepšenia motora, no pravda sa ukáže už v kvalifikácii.

p9-ham.jpg

Pod čas jedna minúta 32 sekúnd sa dostali iba obidva mercedesy. Najbližšie k ním dočiahli prekvapivo redbully, čím naznačili vzostupnú výkonnosť. Až za nimi boli obidva monoposty tímu Ferrari a do prvej desiatky sa vošli ešte dva williamsy a dva mclareny. Prekvapením je ôsmy čas Grosjeana na Haas/Ferrari, čo je vraj zásluha novej špecifikácie motorov od Ferrari.

p4-3.jpg

p17-nico-fp2.jpg

Azda najnepríjemnejším prekvapením boli problémy lídra priebežného poradia MS, Nica Rosberga, ktorému technické problémy a ich analýza nedovolili vyštartovať do druhého tréningu. Do soboty sa však všetko odstránilo a počas kvalifikácie by sme mali vidieť ostrý súboj na diaľku (bližšie k sebe nesmú!) oboch kohútov z Brackley. Kvalda štartuje o 14.00 CET.

p20.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri