Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nový rekord na Silverstone

Saturday, 09. 07. 2016 - 18:34, Ľuboš Kašický   

Nový rekord na Silverstone

Štvrtým pole position na Silverstone (celkovo 55-tym) ukázal dnes Hamilton, kto je tu doma.

Fantastickým kolom v závere kvalifikácie Lewis Hamilton (Mercedes) nielenže deklasoval Nica Rosberga, ale posunul rekord upraveného okruhu na Silverstone ešte lepším časom, aký vyjazdili atmosférické silné motory V8. „V prvom kole som bol trochu široký a odrazilo sa to na mojom čase. Potom som v depe myslel na to, že nesmiem týchto ľudí sklamať. Druhé kolo som preto jazdil po veľkým tlakom opatrnejšie. Preto som veľmi šťastný, že sa to podarilo. Fanúšikovia ma tu nesmierne motivujú. Priam cítim tú vlnu energie a chcem sa im za to poďakovať," radoval sa Angličan, ktorý figuruje na treťom mieste historických tabuliek v počte pole position, keď už len Senna (65) a Schumacher (68) majú viacej.

q6.jpg

Na druhej strane sa deň nevydaril Rosbergovi, akoby si to predstavoval. Za Hamiltonom zaostal o tri desatiny sekundy a musel uznať porážku. „Máme úžasne pripravené auto, čo sa ukazuje najlepšie v rýchlych zákrutách. Dnes som však nemal svoj deň a preto blahoželám Lewisovi, ktorý predviedol perfektnú prácu. Už teraz sa teším na zajtrajší veľký súboj s Lewisom," dodal jedným dychom Rosberg. Nico má tento rok lepšie štarty ako Hamilton a tak je tu stále šanca. Obaja však tento týždeň dostali vyumývané hlavy za posledné súboje a tak aj avizovaný atak bude určite viacej kontrolovaný. Na druhej strane však treba povedať, že Hamilton tu úž trikrát štartoval z pole, no iba raz (a to vlani) dokázal najlepšie postavenie na štarte pretaviť na víťazstvo.

q-rekord.jpg

q3-results-2.jpg

A čo súperi? Prekvapením je Max Verstappen, ktorý prvýkrát v sezóne zajazdil kvalifikáciu lepšie, ako Ricciardo s ktorým budu spolu stáť v druhom rade. RedBully naozaj milo prekvapili dokázali bezpečne za seba (do tretieho radu) odsunúť obidva monoposty Ferrari s Kimim aj Sebastianom. Nemec navyše dostal penalizáciu päť miest na štarte za výmenu prevodovky a vyštartuje až ako jedenásty.

q3.jpg

Vynikajúce výsledky pre spojenie McLaren-Honda vozí znova motivovaný Fernando Alonso, ktorý sa zasa dokázal aj na takej rýchlej trati, akou je Silverstone, dostať do Q3 a vyštartuje ako deviaty. Z tohto pohľadu je preto výsledok jeho kolegu Buttona (17) sklamaním. Jenson pôsobí spokojne a uvoľnené. Akoby mu chýbal správny zápal. Asi je už načase z F1 odísť.

p14-1.jpg

Dodajme ešte, že do kvalifikácie nenastúpil Marcus Ericsson, ktorý v dopoludňajšom treťom voľnom tréningu vo výjazde zo Stowe stratil kontrolu nad vozidlom a vo vysokej rýchlosti vrazil do bariéry. Pilota previezli na pozorovanie do nemocnice v Oxforde a pravdepodobne ho neuvidíme ani v zajtrajších pretekoch (štart o 14.00 CET). Pre Sauber je to ďalšia strata, pretože v období finančných ťažkostí každá havária znamená nepríjemné výdavky. No hlavne, že je Švéd v poriadku.

Výsledky kvalifikácie GP Anglicka:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Verstappen (redbull-TAG heuer), 4. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 5. Raikkonen (ferrari), 6. Vettel (ferrari), 7. Bottas (williams-mercedes), 8. Sainz (toto rosso-ferrari), 9. Hulkenberg (force india-mercedes), 10. Alonso (mclaren-honda),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri