Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Žltá karta pre pilotov Mercedesu

Friday, 08. 07. 2016 - 09:57, Ľuboš Kašický   

Žltá karta pre pilotov Mercedesu

Po troch incidentoch z piatich pretekov stanovil Mercedes interné pravidlá (ktoré tají).

Vo štvrtok na Silverstone padlo definitívne rozhodnutie na posledné kolízie pilotov majstrovského tímu, ktoré má situáciu upokojiť a zabrániť ďalšej strate bodov. V neďalekej centrále v Brackley si Toto Wolff a Paddy Love zavolali oboch pilotov a vyjasnili si ďalší postup tímu v prípade, že sa budú podobné situácie opakovať. „Je fajn, ak robíme titulky do novín, ale všetko má svoje hranice," prezentoval situáciu šéf tímu, Toto Wolff.

merc-d306477.jpg

Podľa všetkého Mercedes prezentuje stav tak, že piloti môžu aj naďalej medzi sebou pretekať a nebudú zošnurovaní tímovou réžiou. Medzi riadkami je však jasné, že tím prijal oveľa presnejšie pravidlá vzájomného správania sa na trati a následných sankcií, ktoré nechce zverejniť.

d306499.jpg

„Museli sme si jasne pomenovať veci. Piloti to akceptovali a bude teraz na nich, ako sa budú spávať na trati," naznačoval Wolff. To, ako to bude fungovať nám ukážu už nedeľňajšie preteky. Nico si naďalej myslí, že chybu neurobil on a Lewis sa tvári neohrozene. Zaujímavé je aj to, že v priebehu týždňa Mercedes vydal ešte jedno prehlásenie samotného Niki Laudu, kde sa „hubatý" Rakúšan snažil uviesť veci na pravú mieru potom, čo sa nechal počuť, že Lewis vôbec nie je s Nicom taký kamarát, ako sa tvári a že situácia je napätejšia.

d306501.jpg

No zatiaľ, čo sa v Mercedese motkajú okolo svojich vnútorných vývrtiek, tak ostatní sa tvária, že ich to ani veľmi nezaujíma. Veď aj tak získajú oba tituly, tak aký to má zmysel riešiť? A majú pravdu.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri