Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Hyundai sníva čínsky sen

Thursday, 09. 12. 2010 - 16:31, Ivan Václavík   

Hyundai sníva čínsky sen

Kórejská automobilka Hyundai pokračuje v expanzii na najväčšom automobilovom trhu sveta a jej predstavitelia položili základný kameň svojho tretieho výrobného závodu v Číne v Pekingu s kapacitou 400 000 kusov ročne. Keďže výrobná kapacita doterajších dvoch závodov je 2x 300 000 kusov ročne, výrobná kapacita značky Hyundai v Číne dosiahne v roku 2012 až 1 milión áut ročne. Zámerom je uspokojiť rastúci dopyt na najväčšom automobilovom trhu sveta. Hyundai má ambície stať sa vedúcim výrobcom čínskeho automobilového priemyslu.

hyundai-ix20-front2g.jpg

Nový závod bude mať vlastnú lisovňu, zvarovňu, lakovňu, linky finálnej montáže a montáže modulov, ako aj výrobu motorov. Vďaka výhodnej polohe tretieho závodu iba 20 km severovýchodne od dvoch existujúcich bude možná maximálna kooperácia a synergická podpora medzi jednotlivými závodmi v každej fáze výroby. V treťom závode budú vyrábať malé a stredné modely, konštruované špeciálne pre čínsky trh.

hyundai-i30-facelift-1g.jpg

Spustenie výroby je plánované na druhý polrok 2012, plán predpokladá postupné rozširovanie modelového programu podľa dopytu trhu.

Svoj prvý výrobný závod v Číne založil Hyundai v roku 2002, výrobu automobilov v druhom závode spustili v roku 2008, čím sa celková výrobná kapacita zdvojnásobila na 600 000 kusov ročne. Tohto roku do konca októbra predal Hyundai na čínskom trhu 569 787 automobilov vyrobených v Číne.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri