Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Soul a Venga s enviromentálnym certifikátom

Wednesday, 08. 12. 2010 - 23:31, Ivan Václavík   

Soul a Venga s enviromentálnym certifikátom

Nemecká organizácia TÜV Nord udeľuje certifikát Life Cycle Assessment (LCA) 14040 za ohľaduplný prístup k ochrane životného prostredia. Získali ho dva modely značky Kia - a to mestský crossover Soul a kompaktný MPV Venga, ktoré vykazujú minimálny dopad na životné prostredie v celom životnom cykle až po ich recykláciu.

kia-venga3056g.jpg

Certifikát LCA je objektívnym potvrdením, že Soul i Venga sú ekologicky šetrné automobily. Už v roku 2008 sa Kia Ceed stala prvým oceneným kórejským automobilom a v septembri 2010 splnil prísne enviromentálne štandardy aj nováčik v triede kompaktných SUV, nová Kia Sportage. V modelovom portfóliu spoločnosti Kia Motors sa tak nachádzajú už štyri modely, ktoré sú oficiálne uznané, že spĺňajú medzinárodné štandardy ochrany životného prostredia.

kia-soul-g.jpg

Konečné hodnotenie ovplyvňuje aj analýza spotreby energií a tvorba emisií, pričom sa hodnotí tiež celkový životný cyklus - od vstupných surovín a výroby komponentov, cez výrobu auta, až po ukončenie životného cyklu automobilu.
Výrobná prevádzka v kórejskom Gwangju, kde sa vyrába Kia Soul, ako aj fabrika v českých Nošoviciach (Kia Venga), sú držiteľmi certifikátu ISO 14001, ktorým boli v roku 2003, resp. 2009, certifikované ako výrobné prevádzky priateľské k životnému prostrediu.

kia-sportage-blue07g.jpg

Nemecká spoločnosť TÜV Nord je celosvetovo uznávanou agentúrou, združujúcou vyše 100 000 vedecko-technických odborníkov v 70 krajinách sveta, ktorá poskytuje certifikačné služby pre širokú škálu priemyselných odvetví. Certifikát LCA dosiaľ udelila TÜV Nord napríklad automobilke Daimler (za Mercedes triedy S, C, A, B) a koncernu Volkswagen (Passat, Golf a Polo).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri