Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zhodnotenie VC Číny očami pilotov

Sunday, 15. 04. 2012 - 14:52, Alexa Szafianová   

Zhodnotenie VC Číny očami pilotov

Nico Rosberg má za sebou najlepší víkend od začiatku svojej kariéry. V sobotu získal svoju prvú pole position, ktorú po pretekoch premenil na svoje prvé víťazstvo. „Je to neuveriteľný pocit. Som veľmi šťastný," povedal. „Vedeli sme, že máme šancu byť na predných pozíciách, ale nečakali sme, že budeme takí rýchly. Boli to skvelé preteky. Je pozoruhodné vidieť ako rýchlo napredujeme. V prvých dvoch pretekoch sme sa trápili, ale po niekoľkých zmenách sa všetko na dobré obrátilo. Som šťastný za nás všetkých."

00014232-en-espnf1-com.jpg

Sľubné preteky pre Michaela Schumachera sa po prvej zastávke v boxoch skončili, kedy jeden z jeho mechanikom nedokázal správne zabezpečiť pravú prednú pneumatiku. „V zákrute číslo 3 som si všimol, že niečo nie je v poriadku s pravou prednou pneumatikou. V šiestej zákrute sa z nej už celkom dymilo, tak som radšej zastavil, aby som nespôsobil ďalšie poškodenie vozidla." Napriek tomu, nemá ťažké srdce na mechanikov.

Podľa slov Jensona Buttona jeho posledná dlhá zastávka v boxoch ho stála možnosť zaútočiť na vedúceho Nica Rosberga. „Prišiel som do boxov, ale v vyskytli sa nejaké problémy v zadnej časti vozidla. Ostal som tam sedieť asi deväť alebo desať sekúnd. Nakoniec som mal pred sebou štyri autá. Škoda." Brit je však spokojný s druhým miestom. „Boli to dobré preteky."

14229-en-espnf1-com.jpg

Lewis Hamilton je spokojný s výsledkom a napriek tomu, že sa jemu a ani Jensonovi nepodarilo vyhrať, srdečne gratuluje Nicovi k jeho prvému víťazstvu. „Myslím si, že ak by som bol štartoval z prvého radu, dokázal by som bojovať s Nicom o vedúcu pozíciu. Z auta som dostal všetko, čo sa len dalo. Myslím si, že keď budeme pokračovať v tomto tempe, víťazstvá určite prídu. "

Nie je jednoduché nastaviť správne vyváženie pre celé preteky, a preto je Mark Webber relatívne spokojný so štvrtým miestom. „Nie je to maximum, ale medzi tímami je to veľmi tesné. Spravil som niekoľko chýb. Myslím si, že stratégia bola dobrá, ale tri zastávky sú ako hazardná hra. Je to moje tretie štvrté miesto, čo je dobrý počet bodov. Som celkom spokojný."

14230-en-espnf1-com.jpg

I keď miestami to vyzeralo na pódiové umiestnenie, Sebastian Vettel je spokojný s konečným piatym miestom. „Bol to čím ďalej tým ťažšie. Z pneumatík mi skoro nič nezostalo. Vedel som že mojou jedinou šancou je uniknúť spred Kimiho. Myslím si, že mal rovnaké problémy ako ja." Dvojnásobný majster sveta ďalej priznal, že pri štarte trocha zaspal. „Zvyčajne som dosť rýchly, keď svetlá vyhasnú, ale dnes som jeden z tých posledných."

Piloti Sauberu sú nespokojní s výsledkami dnešných pretekov. Kamui Kobyashi, ktorý preteky začínal s veľmi sľubného tretieho miesta, si pripísal iba jeden bod na svoje konto. „Neviem, čo sa pri štarte stalo. Moje auto sa jednoducho nepohlo hneď som stratil pozície. Potom som sa ocitol vo vláčiku. Vieme, že sme dobrí kvalifikácii i v pretekoch. Nabudúce to len musíme spojiť."

0014228-en-espnf1-com.jpg

Počas prvého stintu to vyzeralo na možnosť ďalšieho pódiového umiestnenia pre Sergia Peréza. „Musím povedať, že som veľmi sklamaný. Po tom ako mi obuli mediumky, som stratil veľa výkonu. Myslím si, že by bolo lepšie, keby som bol zvolil stratégiu troch zastávok. Ale to dopredu nikdy neviete. "

Fernando Alonso si myslí, že ak by nebol zaseknutý vo vláčiku, pokojne mohol skončiť na šiestom mieste. „Ak by som mal pred sebou voľnú trať, určite by sme boli skončili pred vozidlami Williamsu a Romainom Grosjeanom. Budúci týždeň sú preteky v Bahrajne, kde sa podľa mňa budeme trápiť najviac. Do Barcelony sa však zlepšíme."

0014192-en-espnf1-com.jpg

Lotus

Romain Grosjean (6.miesto): „Dnešné preteky som si veľmi užil. Auto bolo skvelé a tím odviedol skvelú prácu. Je to dobrý pocit byť schopný bojovať s Red Bullmi a McLarenmi. Som rád, že moja sezóna sa začala takto dobre."

Kimi Räikkönen (14.miesto): „Vybrali sme si stratégiu dvoch zastávok, čo sa do posledných desiatich kôl zdalo byť dobrou voľbou. Lenže ku koncu sa mi pneumatiky úplne opotrebovali. Ostal som zaseknutý za Massom a nemohol som sa cez neho dostať. Aj keby som sa bol cez neho dostal, výsledný efekt by nebol o nič lepší. Mali sme dobré tempo a skúsili sme inú stratégiu, ktorá sa nevyplatila."

0000196240-gpupdate-net.jpg

Williams

Bruno Senna (7.miesto): „Je to ohromný výsledok pre tím, keďže obe autá skončili na bodových priečkach. Boli to ťažké preteky a pneumatiky sa rýchlo opotrebovali. Naša stratégia fungovala. Ešte stále sa však učíme a zlepšujeme. "

Pastor Maldonado (8.miesto): „Dnes to bolo ťažké. Pri štarte som stratil nejaké pozície a bolo zložité predbiehať. Mali sme však dobré tempo a dokázali sme sa naspäť prebojovať. Som spokojný s mojím výsledkom."

0000014234-en-espnf1-com.jpg

Force India

Paul di Resta (12.miesto): „Boli to extrémne tesné preteky. I keď sme sa dokázali byť konkurencieschopní, chýbalo nám tempo. Myslím si, že sme spravili niekoľko dobrých rozhodnutí, čo sa pneumatík týka. Do Bahrajnu ideme s vedomím, že od ostatných tímov nie sme ďaleko."

Nico Hülkenberg (15.miesto): „Hneď pri štarte som stratil niekoľko pozícií a počas prvého kola sa mi poškodilo predné krídlo. Z toho dôvodu môj prvý stint bol ťažký. Myslím si, že sme spravili dobre, keď sme zvolili stratégiu dvoch zastávok. "

000196275-gpupate-net.jpg

Toro Rosso

Jean Eric Vergne (16.miesto): „Rozhodli sme sa vymeniť niektoré prvky, ktoré počas kvalifikácii nedobre fungovali. Preto som štartoval z boxovej uličky. Nemaj som veľké očakávania, nakoľko som štartoval z konca. Dôležité bolo vidieť, ako sa správa auto."

Daniel Ricciardo (17.miesto): „Môj štart bol fajn, no v prvej zákrute ma trocha zlisovali. Tak som stratil to, čo som predtým získal. V skutočnosti môj prvý stint nebol dobrý. Druhý bol už o niečo lepší. Naše tempo nebolo dostatočne dobré. Vyťažili sme z neho čo sme vedeli."

014197-en-espnf1-com-ricciardo.jpg

Marussia

Timo Glock (19.miesto): „Pre mňa to neboli jednoduché preteky. Pri štarte som získal nejaké pozície. Ale následne som ich aj stratil. Potom som súťažil len so svojím tímovým kolegom. Podarilo sa mi vytvoriť medzeru medzi nami. Z nejakého dôvodu však, moja ľavá predná pneumatika sa vždy opotrebovala najskôr. Po dnešných pretekoch, je to niekoľko vecí, z ktorých by sme sa mali poučiť. Tím odviedol skvelú prácu najmú počas zastávok."

Charles Pic (20.miesto): „Podarilo sa nám zmenšiť medzeru medzi nami a monopostmi Caterhamu, čo je len dobré. Tiež som bol tak rýchly ako Timo, čo je pre mňa dobrým znamením. Toto si musíme udržať a len sa zlepšovať."

0000196270-gpupdate-net.jpg

HRT

Pedro de la Rosa (21.miesto): „Som šťastný s naším dnešným výkonom. Je pravda, že štart nebol ten najlepší, ale nakoniec sme si udržali dobrý rytmus. Mali sme zaujímavý súboj s Kovalainenom a počas niekoľkých kôl na začiatku sme mali Marussie v dohľade."

Narain Karthikeyan (22.miesto): „Môj štart bol hrozný. Ešte stále máme dosť roboty so štartovacím systémom, pretože je ešte stále nový. Preteky v Číne sme dokončili, takže môžeme byť spokojný. Dúfame, že sa nám podarí sa trocha zlepšiť počas víkendu v Bahrajne."

00000196111-gpupdate-net.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri