Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Z Ústí nad Orlicí na Jahodnú

Wednesday, 09. 06. 2010 - 14:15, T. Szabosi   

Z Ústí nad Orlicí na Jahodnú

ÚSTI NAD ORLICÍ

Druhý pretek Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu sa opäť uskutočnil za hranicami Slovenska, tentokrát v českom Ústi nad Orlicí. Pre Ford Team RS Slovakia a Martina Koiša to bol už siedmy štart na tejto trati. Na pretek sa prihlásilo 94 štartujúcich zo Slovenska, Českej Republiky a Rakúska, okrem Majstrovstiev Slovenska sa pretek započítaval aj do Majstrovstiev Európy špeciálov skupiny E1 (tak ako Ford Focus z dielni Koiš Racingu). Pre náš team bolo prioritou zabezpečiť najmä body pre seriál Majstrovstiev Slovenska. Po dlhšom čase dažďov sa sobotný pretek uskutočnil za slnečného počasia.

Tibor Szabosi;co8c1068-1.jpg

Tréningové jazdy prebehli bez problémov a Martin Koiš obsadil prvé miesto v kategórií 1 a druhé v absolútnom poradí za Andrejom Krajčim s formulou F 3000 v rámci MSR. Pri prvej ostrej jazde Martin trochu prehnal svoje odhodlanie obsadiť čo najlepšie umiestnenie a približne 1 kilometer pred cieľom „zakopol" o bariéru pneumatík na vnútornej strane zákruty. Pri tomto náraze však nedošlo k vážnejšiemu poškodeniu Focusu a Martin mohol s minimálnou stratou a odtrhnutým predným blatníkom jazdu dokončiť, výsledkom bolo 3. miesto v absolútnom poradí v seriály MSR. Priebeh druhej jazdy bol už bezproblémový. Celkovo Martin Koiš vyhral kategóriu 1 a skupinu E1, v absolútnom poradí z toho bolo tretie miesto za Andrejom Krajčim a Erichom Achsom obaja s formulovymi vozidlami.

Tibor Szabosi;co8c2521.jpg

Nedeľný pretek bol navyše započítavaný aj do Majstrovstiev Európy ako bolo už v úvode spomenuté. Ranné daždivé počasie vytvorilo odlišne podmienky na trati a tým sa menilo aj poradie v jednotlivých jazdách. Mokrá trať veľmi vyhovuje Martinovi Koišovi a jeho Focusu, na ktorej ihneď v tréningovej jazde obsadil prvé miesto v absolútnom poradí v rámci MSR. Výsledkom prvej a aj druhej ostrej jazdy bolo opäť víťazstvo v absolútnom poradí, kategórií a skupine. Týmto si Martin Koiš pripísal už druhé absolútne víťazstvo a štvrté v kategórií 1 (produkčných vozidiel) v sezóne 2010. V hodnotení Majstrovstiev Európy skupiny E1, obsadil Martin druhé miesto spomedzi 18 vozidiel skupiny E1, hneď za špeciálom Opel E1 Dana Michla.

 Tibor Szabosi;co8c3430-1.jpg

MORIS CUP 2010 KOŠICE

Týždeň po preteku v Ústi nad Orlicí, sa Ford Team RS Slovakia presunul na východ Slovenska do Košíc, kde sa uskutočnil už tretí pretek sezóny a zároveň prvý na území Slovenska pod názvom Moris Cup 2010. Dlhotrvajúci dážď vystriedalo v sobotu slnečné počasie. Po tréningových jazdách sa Martin Koiš ujal vedenia v kategórií 1 a zároveň aj skupine E1. Po druhej tréningovej jazde však prišlo rozhodnutie zrušiť pretek v dôsledku povodní v okolitých obciach. Napriek tomu sa podarilo presadiť ešte jednu jazdu, ktorá bola považovaná ako jediná ostrá a započítavala sa ako samostatný sobotný pretek. V tejto jazde získal Martin Koiš víťazstvo v kategórií 1 pred Igorom Drotárom a Petrom Jureňom, zároveň získal víťazstvo aj v skupine E1. V absolútnom poradí skončil druhý za Andrejom Krajčim.

Tibor Szabosi;co8c3943.jpg

Momentálne je Martin Koiš prvý v absolútnom hodnotení s 82 bodmi spolu s Andrejom Krajčim (F3000), ktorý má rovnaký počet bodov. V kategórií 1 vedie pred Igorom Drotárom s 36 bodovým náskokom a v skupine E1 o 40 bodov pred Martinom Rondíkom.

Najbližší pretek automobilov do vrchu sa uskutoční v Dobšinej 19 a 20 júna.

Tibor Szabosi;yt2c9354.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri