Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Autotechna racing team po Jahodnej

Thursday, 10. 06. 2010 - 16:40, T. Szabosi   

Autotechna racing team po Jahodnej

Dlhoočakavané, v tejto sezóne prvé "slovenské" preteky do vrchu sú úspešne za nami. Na Jahodnej pri Košiciach nastúpil okrem Jara Baránka vo Ferrari, aj Janko Kundlák vo vozidle Kia cee'd.

 

Tibor Szabosi;co8c2599-1.jpg

Janko je víťaz súťaže Autotechna racing talent, v ktorej sa hľadal talentovaný jazdec na sezónu 2010. Len pripomenieme, že prvou cenou bolo miesto jazdca v súťažnej Kia cee'd, vrátane kompletného servisu, pohonných hmôt a výstroje jazdca.

 Tibor Szabosi;co8c2800-2.jpg

Mladý, šesťnásťročný jazdec svojimi dosiahnutými časmi v tréningoch aj v súťažnej jazde potvrdil, že jeho viťazstvo nebolo náhodné. Pozorne počúval rady Jara Baránka, aj Martina Koiša počas neoficiálnych tréningov na trati pretekov, keď v civilnom vozidle mnoho krát absolvovali trať a Janko sa učil ideálnu stopu.

Tibor Szabosi;co8c3570-1.jpg

Jazdy v súťažnej Kii zvládol na jednotku, dojazdil bez havárie či iných problémov. Dokonca dosiahol lepší čas, ako Jaro Baránek na tej istej trati v Kii minulý rok. Zároveň obsadil v kategórii juniorov druhé miesto.

Tibor Szabosi;co8c3321.jpg

Ferrari Jara Baránka fungovalo bez problémov a medzi historickými vozidlami nakoniec obsadil tretie miesto. Ako nám Jaro povedal, spytujúc si svedomie, tak nebyť zle zaradeného rýchlostného stupňa v súťažnej jazde, mohol sa umiestniť lepšie.

 Tibor Szabosi;yt2c9238.jpg

Celkovú atmosféru týchto krásnych a divákmi hojne navštívených pretekov narušilo len ich kontroverzné zrušenie štátnymi orgánmi v sobotu, za jasného počasia s odkazom na povodňovú situáciu.

 Tibor Szabosi;yt2c9042.jpg

Obaja jazdci Autotechna racing teamu podali dobrý výkon a už teraz sa tešia na ďalšie preteky, ktoré sa konajú19. a 20. júna 2010 v Dobšinej. Galériu záberov z pretekov je možné nájsť aj na tejto adrese.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri