Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

„Utopený" pretek na Jahodnej

Monday, 07. 06. 2010 - 21:21, T. Szabosi   

„Utopený

Seriál majstrovstiev SR v pretekoch automobilov do vrchu sa v prvý júnový víkend presťahoval na Slovensko - do Košíc. Konal sa totiž druhý ročník preteku Moris Cup Jahodná 2010, ktorého sa náš Team Homola Motorsport zúčastnil premiérovo.

Tibor Szabosi;co8c2750-2.jpg

Trať na Jahodnú síce Jaro trocha poznal, pretože bola súčasťou rýchlostnej skúšky Bankov, ktorú s Alexom Štefucom v minulosti absolvovali počas Rally Košice. Lenže preteky do vrchu sú o niečom inom. Trať sa treba perfektne naučiť, nakoľko už v aute nie je nikto, kto by „poradil". A o tom, že sa treba Jahodnú naučiť perfektne svedčí aj fakt, že sa jedná o jednu z najrýchlejších tratí, s najvyššou priemernou rýchlosťou.

Lenže perfektná trať s tradične výbornou organizáciou sa nestretli so správnym načasovaním - celé Slovensko bojovalo s povodňami. Ale preteky treba plánovať veľa mesiacov dopredu.

Tibor Szabosi;co8c2755-1.jpg

Sobotné tréningové jazdy sme absolvovali už konečne v slnečnom počasí a prispôsobili sme ich spoznávaniu ťažkej trate s premenlivým povrchom, premenlivým profilom vyžadujúcim premenlivé tempo súťažnej jazdy. Na rozprave jazdcov pred prvou sobotnou súťažnou jazdou prišla nečakaná zmena programu preteku: z dôvodu akútneho povodňového ohrozenia Košíc a okolia bolo rozhodnuté o tom, že sa odjazdí iba jedna /sobotná/ jazda a nedeľné preteky budú úplne zrušené.

Tibor Szabosi;co8c3256-1.jpg

Pre všetkých pretekárov bolo dôležité plne sa sústrediť na iba jednu jedinú jazdu. S potešením konštatujeme, že nám vyšla. Vyhrali sme triedu a uspeli sme aj v absolútnom hodnotení preteku. Ďakujeme všetkým, ktorí nám k tomu dopomohli. Tešíme sa na stretnutie s našimi priaznivcami už o dva týždne na ďalšom preteku v Dobšinej.

Tibor Szabosi;yt2c9206.jpg

Záverom ešte chceme zdôrazniť, že rozhodnutie o zrušení preteku a uvoľnení trate pre potreby záchranných zložiek považujeme v danej chvíli za najsprávnejšie.

Výsledky M SR:
1. miesto v triede E1 do 1600 ccm
2. miesto v skupine E1
4. miesto v kategórii I /plechové vozidlá/
5. miesto v absolútnom hodnotení

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri