Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

XXIX. Dobšinský kopec dostal výbornú! - pridané videá

Thursday, 26. 07. 2012 - 08:23, Daniel Mandzi   

XXIX. Dobšinský kopec dostal výbornú! - pridané videá

Bohatá účasť  122 pretekárov z deviatich krajín, medzi ktorými nechýbali ani najväčšie hviezdy súčasného európskeho šampionátu, na čele s úradujúcim majstrom Európy, Simone Faggiolim, pritiahlo na Dobšinský  kopec mimoriadnu návštevu divákov, ktorú v sobotu neodradil ani dážď.  „Takúto si v Dobšinej naozaj nepamätáme," potvrdil aj nestor podujatia, Ján Kuchár, ktorý sa organizačne podieľal na všetkých doterajších ročníkoch.

Tibor Szabosi;67c2862.jpg

Každý opýtaný účastník podujatia miestnu trať hodnotil ako mimoriadnu v kontexte celej Európy, pretože technické úseky v kombinácii s rýchlostnými úsekmi, kde sa dosahoval top speed nad 250 km/h, je v Európe vzácnosťou. Samotný majster Faggioli ocenil vynikajúcu organizáciu podujatia a predpovedá Dobšinej veľkú budúcnosť.

Tibor Szabosi;co8c6591-8.jpg

Organizátori ukázali navyše ambíciu spojiť automobilový šport do širšieho kontextu športovo-kultúrneho podujatia, ktoré pritiahne viacej diváckych skupín a stane sa významnou udalosťou regiónu.

Tibor Szabosi;co8c6013-6.jpg

Navyše bolo sa na čo pozerať aj na trati. Divácky príťažlivé monoposty sa priamo konfrontovali so silnými „plackami" športových špeciálov a dopĺňala ich aj paráda za srdce chytajúcich „historikov". A keď z tejto plejády vzíde aj mimoriadny jazdecký výkon, aký predviedol Simone Faggioli, ktorý prakticky každou jazdou ukrajoval z traťového rekordu, tak divák musí odísť spokojní.

Tibor Szabosi;67c3015.jpg

Veríme, že si všetky už spomínané skutočnosti všimli aj pozorovatelia FIA, ktorí Dobšinskému kopcu vystavia to najlepšie vysvedčenie, ktoré mu pomôže k stabilnému miestu medzi špičkovými európskymi podujatiami.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri