Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIQIO Racing Team a tretie miesto Igora Drotára na Rally Prešov 2024

Tuesday, 02. 07. 2024 - 16:15, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team a tretie miesto Igora Drotára na Rally Prešov 2024

Slovenský XIQIO Racing Team sa v rámci slovenského rally šampionátu zúčastnil po veľmi dlhej dobe. Stalo sa tak v rámci 27. Rally Prešov 2024 a tím reprezentovali hneď dve súťažné posádky.

 

T. Szabosi;jm1a9473.jpg

Veľkú slávu na pre neho domácej súťaži zažil Igor Drotár z Prešova, ktorý sa do kokpitu súťažného vozidla v rámci slovenského šampionátu vrátil po dlhej, trojročnej pauze. Noty mu vo vozidle Škoda Fabia Rally2 evo čítal jeho bývalý spolujazdec, Imrich Ferencz.

T. Szabosi;jm1a0263-1.jpg

„Veľmi sa teším z toho, že som dostal možnosť vrátiť na slovenské majstrovské rally trate. Mal som už jednu možnosť zviesť sa, ale to bolo s iným autom, v rámci menšej súťaže, za čo som veľmi vďačný. Až teraz sa ale ukáže, či som to zabudol, alebo nie, začal s rozprávaním Igor Drotár.

T. Szabosi;jm1a9478.jpg

A pri pohľade na Igorovu jazdu bolo hneď všetkým fanúšikom jasné, že Igor svoje umenie ovláda naďalej. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho poradia a druhé miesto v triede 2. To všetko vo veľmi silnej konkurencii.

T. Szabosi;jm1a0406-2.jpg

„Veľmi si vážim, že som sa mohol zapojiť do súbojov. Chlapci išli veľmi rýchle a ja som sa snažil. Zdá sa, že ešte asi nepatrím úplne do starého železa. Súťaž bola mimoriadne náročná čo sa počasia týka, boli nadpriemerne vysoké teploty a v súťažných autách bola neznesiteľná teplota. Ale zvádli sme to a ja som veľmi rád, že sa mi pre XIQIO Racing Team podarilo vybojovať taký pekný výsledok. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za ponuku,“
doplnil Igor po súťaži.

M. Bobko;760a2829-1.jpg

Košický XIQIO Racing Team mal, ako sme už v úvode spomínali, v hre ešte jednu súťažnú posádku. Tú tvorila dvojica mechanikov tímu, Tomáš Struckel a Dominik Kiss. Spoločne sa zapojili do súbojov v rámci Slovenského rally poháru, pričom dojazdili až do cieľa, žiaľ výsledok nebol veľmi slávny. Dôvodom bol „kuckajúci“ Ford Escort RS2000 počas prvých troch kilometrov naozajstnej rýchlostnej skúšky.

M. Bobko;760a3241.jpg

„Náš cieľ sme splnili a sme v cieli súťaže. Prvú rýchlostnú skúšku bol nariadený voľný prejazd a na štarte druhej, teda prvej ostrej začalo auto kuckať. Po asi troch kilometroch to prestalo a auto už začalo fungovať normálne. Strata však už bola veľká a tak sme volili jazdu na istotu a dojazd až do cieľa. Nevieme čo tomu bolo a netuším či to aj vôbec zistíme. Napriek tomu sme spokojní, veď auto sme oživili po dlhých siedmych rokoch pauzy,“ opísal Tomáš Struckel ich snaženie.

T. Szabosi;jm1a0562-2.jpg

XIQIO Racing Team teraz čaká kontrola Škody Fabia Rally2 evo a následná príprava na maďarské rally podujatie do Székesfehérváru. S akou posádkou to bude vám prezradíme neskôr.

Miro Majláth

T. Szabosi;jm1a8928.jpg

T. Szabosi;jm1a0391-2.jpg

T. Szabosi;jm1a9486-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri