Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KEKO Racing Team v Prešove s tretím miestom v triede

Tuesday, 02. 07. 2024 - 12:37, Miroslav Majláth   

KEKO Racing Team v Prešove s tretím miestom v triede

V KEKO RACING Teame majú v tomto období poriadne nabitý program. Jeho jazdci preskakujú počas jediného mesiaca z kopcov do rally a zase naspäť na kopec a ešte raz na rally.

 

T. Szabosi;asf71049-4.jpg

Po Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu v Ožďanoch sa presunul KEKO RACING Team do Prešova. V tomto prípade sa jednalo o tretie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2024. KEKO RACING Team tu reprezentoval osvedčená posádka Marián Kekeňák – Zdenko Bystrán a ako súťažné náradie im poslúžil verne slúžiaci Ford Fiesta Proto.

M. Bobko;760a2581.jpg

Trate, ktoré organizátor na tohtoročnej Rally Prešov použil ako rýchlostné skúšky Marián so Zdenkom poznali už z minulosti, čiže presne vedeli čo ich čaká a neminie. Čo však súťaž urobilo nesmierne náročnou, bolo počasie. Práve v deň jej konania totiž celé Slovensko potrápili mimoriadne vysoké, priam tropické teploty. V rozhorúčených súťažných autách, ktoré samozrejme nepoužívajú klimatizáciu, posádky zažívali počas celej 27. Rally Prešov 2024 doslova peklo na zemi.

M. Bobko;760a3088-1.jpg

„Bolo to naozaj mimoriadne náročné. Vonku cez tridsať stupňov, v aute cez päťdesiat. Do toho nehorľavé spodné prádlo, kombinéza, kukla, prilba, rukavice. Navyše nefungujú pneumatiky a strašne to šmýka. No, ale čo sa dá robiť, súťažiť musíme aj v teple, aj v zime, takže sa budeme snažiť to nejako vydržať,“ povedal Marián Kekeňák po úvodnej sekcii.

T. Szabosi;jm1a9526-1.jpg

A treba povedať, že Marián so Zdenkom nakoniec vydržali dobre. Tretie miesto v triede 11 a ôsme absolútneho poradia vôbec nebol zlý výkon.

T. Szabosi;jm1a0462-2.jpg

„Tá horúčava bola fakt extrémna, ale vydržali sme. A udržali sme sa aj na ceste, keď nás na jednej z rýchlostiek chytila poriadna prietrž mračien. Samozrejme obuté sme mali slicky, takže to bolo divoké. Našťastie to bolo iba asi na trojkilometrovom úseku a potom bolo zase sucho až do cieľa celej súťaže. Samozrejme že boli aj nejaké krízovky, ale podarilo sa to všetko pochytať a auto sme doniesli celé, neporušené. S výsledkom som spokojný, proti konkurencii v našej triede sa ťažko bojuje. Ale bojujeme a vďaka za to patrí partnerom KEKO Racing Teamu, mechanikom a všetkým ostatným, ktorí pomáhajú,“ doplnil Marián Kekeňák v cieli súťaže.

T. Szabosi;20240628-115457-1.jpg

Ako sme už na začiatku naznačili, v KEKO RACING Teame nie je čas na oddychovanie a s Mariánom Kekeňákom sa uvidíme už o týždeň na kopcovom podujatí ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri