Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Švecovci v Prešove naplnili ciele ARIES RACING Teamu

Tuesday, 02. 07. 2024 - 11:27, Miroslav Majláth   

Švecovci v Prešove naplnili ciele ARIES RACING Teamu

ARIES RACING Team si naplno užíva rozbehnutú sezónu a po kopcových pretekoch sa počas uplynulého víkendu presťahoval zásluhou bratov Švecovcov na rally do Prešova.

 

M. Bobko;760a2605.jpg

Tu štartovalo tretie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2024 a na štarte tak nesmela chýbať ani posádka slovenského ARIES RACING Teamu, bratia Kamil a Erik Švecovci a ich Peugeot 208 Rally4. Po dvoch úvodných kolách v rámci medzinárodného slovenského šampionátu Kamilovi a Erikovi patrilo priebežne prvenstvo nielen v kategórii 2WD, ale aj triede 5 a navyše v absolútnom poradí figurovali na ôsmom mieste. Samozrejme na 27. Rally Prešov 2024 smerovala posádka ARIES RACING Teamu s cieľom svoju pozíciu zachovať a prípadne aj vylepšiť.

T. Szabosi;asf71075-2.jpg

Organizátor 27. Rally Prešov 2024 pripravil ako jednoetapovú súťaž v rámci ktorej museli súťažiaci absolvovať celkovo osem rýchlostných skúšok. Tie sa konali v podstate iba na dvoch úsekoch, dopoludnia dva krát dva prejazdy v jednom smere, popoludní dva krát dva prejazdy opačným smerom. Nesmierne vyčerpávajúcou sa stala celá súťaž vďaka tropickým horúčavám, ktoré zasiahli práve počas jej konania celé Slovensko. Kamil s Erikom celú súťaž bravúrne zvládli a to aj napriek spomínanému neskutočnému teplu, ale aj búrke, ktorá ich zastihla na suchých pneumatikách asi na trojkilometrovom úseku jednej z tratí. Peugeot 208 Rally4 doviezli do cieľa bez jediného škrabanca a spoločne sa tešili z víťazstva v kategórii 2WD, víťazstva v triede 5, ale aj siedmeho miesta absolútneho poradia.

T. Szabosi;jm1a9550.jpg

„Bola to naozaj nesmierne náročná súťaž. V aute sme mali viac ako päťdesiat stupňov a v takejto teplote samozrejme ide koncentrácia na maximálny výkon rapídne dole. Ale zvládli sme to a do bodky sme splnili náš cieľ. Všetko bolo super a ja by som rád poďakoval ARIES RACING Teamu a jeho partnerom za možnosť štartovať a doviezť takéto dobré výsledky,“ povedal Kamil Švec na cieľovej rampe.

T. Szabosi;jm1a9554-2.jpg

ARIES RACING Team nebude mať voľno ani nasledujúci víkend, keď sa zúčastní kopcového podujatia ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024.

ARIES RACING Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri