Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Stý štart Tomáša Kukučku v rally súťažiach!

Tuesday, 02. 07. 2024 - 19:56, Public relations   

Stý štart Tomáša Kukučku v rally súťažiach!

„Kuko“ s „Vejom“ si jubilejný štart skvelo užili. Štvrté miesto absolútne a druhé v najsilnejšie obsadenej triede 11 bolo už len čerešničkou za prešovským víkendom.

Keď do 19. ročníka Rally Prešov v roku 2012 vyrazilo červené Mitsubishi Lancer Evo IX, žilinského KL Racing Teamu so štartovým číslom 26, málokto predpokladal, že debutujúce „ucho“ za volantom bude o dvanásť rokov neskôr práve v Prešove oslavovať svoj jubilejný stý štart v automobilových súťažiach! „Človeku sa veriť nechce, ako to letí. Akoby to bolo včera,“ krúti neveriacky hlavou Tomáš Kukučka. „Nikdy nezabudnem, aký brutálny bol prvý kontakt s rely. Hneď na začiatku ma „vybúral“ rozpis. Našťastie som mal vedľa seba Mareka Podobníka, ktorý nadiktoval sám prvý prešovský rozpis a ukázal mi, ako to funguje. Všetko bolo pre mňa nové a musel som sa učiť,“ spomína dnes už ostrieľaný trojnásobný absolútny druhý vicemajster Slovenska, viacnásobný majster v triede a víťaz Zóny strednej Európy (CEZ2).

M. Bobko;760a2571.jpg

V súčasnosti Tomáš Kukučka jazdí s Petrom Vejačkom, na inom červenom Mitsubishi Lancer, a štarty v automobilových súťažiach si užívajú. „Za tie roky človek získa nadhľad a chápe, čo je podstatné,“ vraví „Kuko“, ktorý s „Vejom“ ťahajú už deviatu spoločnú sezónu. Do tej aktuálnej nastúpili pod Tatrami a Prešov bol ich druhým tohtoročným štartom. „Máme v pláne absolvovať len vybrané súťaže. Do Prešova však chodíme radi. Je to rozumne poskladaná kompaktná súťaž bez dlhých prejazdov a prestojov.“

T. Szabosi;jm1a9513-1.jpg

Tento rok však Prešov skúsenú posádku predsa len niečím prekvapil. „Nepamätám sa, kedy sme jazdili naposledy v takých horúčavách. Pripomínalo mi to skôr rozpálené Hustopeče, než klasické prešovské počasie,“ listuje v pamäti naturalizovaný Tatranec, ktorý sa v rozhorúčenom kokpite poriadne vypotil. „Vyštartovali sme na starých gumách, a čas tomu zodpovedal. Podarilo sa nám však držať tempo a zvádzali sme veľmi pekné súboje s Marekom Špavelkom a Igorom Drotárom. Žiaľ, na poslednom úseku prvej sekcie sme boli prvou posádkou, ktorú chytila intenzívna prehánka. Plno vody. Stierače naplno. V jednej pravej štyri som sa len dotkol brzdy a auto to už bralo bokom. Skoro sme vybrali zvodidlo. Našťastie sme to ustáli a od polovice eresky nám už nepršalo. Znova som sa do toho oprel, ale moc som tomu už neveril,“ opisuje zlomovú situáciu Tomáš Kukučka, ktorý bol napokon rád, že došli do cieľa a auto zostalo celé. Čo sa mimochodom nepodarilo každému.

T. Szabosi;jm1a8956-1.jpg

V popoludňajšej druhej sekcii sa jazdili rovnaké úseky, ale v opačnom smere. „Zrýchlili sme, no dávali si pozor, aby sme neurobili zbytočnú chybu. Chceli sme zabojovať o tretiu priečku. Igor však v závere zatiahol a už sme to nedokázali dobehnúť. Bol to ale veľmi pekný súboj a štvrté miesto absolútne a druhé miesto v triede, za Jarom Melichárekom, je výsledok s ktorým sme spokojní. Auto bolo perfektne pripravené, za čo patrí vďaka Maťovi Krišandovi a jeho kolegovi Dominikovi. Skvelú prácu znova odviedol aj Peťo, ktorý mal dnes meniny, a z Prešova tak znova odchádzame vysmiati,“ dáva bodku za svojim stým súťažným štartom Tomáš Kukučka.

T. Szabosi;jm1a0452-2.jpg

T. Szabosi;jm1a8960-1.jpg

T. Szabosi;jm1a0244-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri