Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vydarený úvod na ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024

Saturday, 06. 07. 2024 - 19:19, Miroslav Majláth   

Vydarený úvod na ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024

Veľkolepým štartom, ktorý prilákal na breznianske námestie veľké množstvo divákov, odštartovalo už v piatok podvečer podujatie ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024.

 

Tibor Szabosi

V sobotu ráno sa už naplno rozbehli preteky automobilov do vrchu na trati v Čiernom Balogu. Na štart pretekov sa postavilo takmer sedemdesiat pretekárov zo Slovenska a Čiech, pre divákov bol pripravený aj veľkolepý festival, na ktorom mohli sledovať množstvo vystupujúcich, ale aj súťaží, či rôznych zábaviek pre najmladších divákov. Popoludňajšie preteky oživil svojim štartom exprezident Slovenska Ivan Gašparovič, či súčasný štátny tajomník Ministerstva dopravy Slovenskej republiky, Igor Choma.

Tibor Szabosi

Čo sa samotných pretekov týka, tie prebiehali počas celého dňa bez akýchkoľvek problémov, pričom z absolútneho víťazstva sa tešil český jazdec, Petr Vítek na vozidle Osella PA30. Na druhom mieste, so stratou 1,682 sekundy, dojazdil jeho krajan Václav Janík na Norme M20 FC a na treťom rovnako český jazdec David Komárek na McLaren F1 Evo 2019.

Tibor Szabosi

Dynamax Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu v Kategórii I. vyhral Marek Rybníček  na KTM GTX-Bow, pred Stanislavom Buzalkom a Michalom Žiakom.

Tibor Szabosi

V Dynamax MMSR v Kategórii II: bral víťazstvo Petr Vítek pred Václavom Janíkom a na treťom mieste dojazdil Jaroslav Surowka.

T. Szabosi;jm1a3551-1.jpg

V rámci Dynamax Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2024 víťazstvo bral Martin Juhás na formule Lola B03, na druhé dosiahol Stanislav Buzalka na vozidle Mitsubishi a tretie miesto patrilo v sobotu Michalovi Žiakovi na Škode Fabia.

T. Szabosi;jm1a3586-2.jpg

V Majstrovstvách Slovenska pretekov historických vozidiel do vrchu vyhral Miloš Zmeškal, pred Gabikou Kramlovou a trojicu najrýchlejších historikov doplnil Jozef Kafka.

ÚAMK PAV Brezno - Čierny Balog 2024

Podujatie ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024 pokračuje druhým dňom v nedeľu 7.7.2024.

Miro Majláth
tlačový tajomník
ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri