Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ZEKO Racing Team po roku opäť na Rally Prešov

Wednesday, 03. 07. 2024 - 11:47, Miroslav Majláth   

ZEKO Racing Team po roku opäť na Rally Prešov

Po domácej súťaži v Poprade sa ZEKO Racing Team presunul na ďalšie rally podujatie do Prešova, pričom na štart tunajšej rally súťaže sa postavili obe posádky ZEKO Racing Teamu.

 

T. Szabosi;asf70763-2.jpg

Pre súťažnú posádku Stanislav Zeman – Ján Konfal nebola prešovská súťaž žiadnou novinkou, keďže tu štartovali už v minulom roku. To však ešte bolo so Suzuki Swift 1,3 Gti 4x4, teraz už predviedli nový Renault Clio Rally5. Rovnako ako v minulom roku aj teraz štartovali v rámci seriálu Regionálny Rally Pohár. Pre posádky štartujúce v tomto seriáli pripravil organizátor trojicu rýchlostných skúšok.

M. Bobko;760a2439-1.jpg

Stano s Jančim všetky tri spomínané úseky vyhrali, chybičkou však bolo, že do preskupenia po prvej rýchlostke vošli do časovej kontroly o štyri minúty skôr. Pri predčasnom príjazde, presne podľa predpisov pre rally, prišla penalizácia dvestoštyridsať sekúnd. Takáto strata sa samozrejme na krátkej súťaži dohnať nedá a tak samozrejme Zeman s Konfalom skončili v absolútnom poradí Regionálneho Rally Poháru na šiestom mieste.

T. Szabosi;jm1a0629.jpg

„Bola to moja chyba. Pri dojazde pred časovú kontrolu som sa bavil s predjazdcom o probléme, že ľudia behali po ceste a nikto nebol tam žiaden usporiadateľ, ktorý by ich bol spratal z cesty. Predjazdec robil čo mohol, ale ani jemu sa ich nepodarilo spratať. Keď prišiel jeho čas a vyštartoval do rýchlostky, ja som išiel posunúť auto, ale nevšimol som si, že vlastne stojím tesne pred tabuľou a tak sa mi podarilo vliezť do ČK. Čo už narobím, naučil som sa na vlastnej chybe. Toto ma až tak nehnevalo, skôr som doslova penil, keď nám chodili ľudia po trati a traťový komisár nikde. V tom momente som dával dole nohu z plynu, veď nechcem nikoho zraziť. Napriek tomu sme vyhrali všetky rýchlostné skúšky a ešte aj svoju triedu X2. Takže pohár sme si domov odniesli. Aspoň mi bude pri každom pohľade pripomínať, že sa mám vždy radšej dvakrát pozerať, až potom potiahnuť auto pred časovkou. Nevadí, zajazdili sme si dobre, urobili ďalšie cenné kilometre za čo patrí veľká vďaka partnerom ZEKO Racing Teamu a našim rodinám,“ povedal v cieli súťaže Stano Zeman.

T. Szabosi;20240628-151659-1.jpg

V prípade otca a syna Pollágovcov bola súťaž v Prešove, vlastne tak ako každá iná v tomto roku, novinkou. Miro s Petrom sa predstavili rovnako v rámci Regionálneho Rally Poháru so Suzuki Swift 1,3 Gti 4x4, ktoré si prešovské rýchlostky už pamätalo. Spoločne absolvovali bez problémov celú trať až na cieľovú rampu a výsledkom bolo piate miesto v triede X1.

M. Bobko;760a2492.jpg

„Mali sme trochu problém s elektrikou. Vypla nám aj pred štartom do prvej rýchlostnej skúšky a potom aj v priebehu druhej a stratili sme pri oprave dosť času. Ale zvládli sme to a sme v cieli. Splnili sme všetko čo sme si predsavzali a to je podstatné,“ doplnil Miro Pollág.

T. Szabosi;jm1a0675-2.jpg

ZEKO Racing Team má teraz jeden voľný víkend počas ktorého musí pripraviť obe vozidlá na ďalšiu súťaž, ktorá sa bude konať v Košiciach.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri