Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

VW Bulli s elektrickým pohonom

Saturday, 05. 03. 2011 - 21:55, Ivan Václavík   

VW Bulli s elektrickým pohonom

V 50-tych rokoch bol stelesnením slobody VW Bus - v Nemecku familiárne nazývaný aj Bulli. Na medzinárodnom autosalóne Geneva 2011 interpretuje Volkswagen túto legendu novou koncepčnou štúdiou, ktorú nazval priliehavo Bulli. Je priestranný ako jeho predchodca v roku 1950, no zároveň ekologický ako ešte nikdy predtým.

vw-bulli256-small.jpg

Táto štúdia má potenciál stať sa - popri modeloch Caddy, Touran, Sharan a Multivan - piatym modelovým radom v plejáde priestranných vanov pod značkou Volkswagen. Vďaka moderným technológiám pohonu je dnes Bulli, poháňaný elektricky, prezentovaný ako tzv. zero-emission vozidlo.

vw-bulli259-small.jpg

Výkonom 85kW a krútiacim momentom 270Nm disponuje elektromotor tohto vanu. Jediná líthium-iónová batéria s kapacitou 40 kWh zásobuje bezhlučný motor energiou. Bulli disponuje dojazdom až 300 kilometrov. Z 0 na 100 km/h zrýchli nový za 11,5 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť (elektronicky obmedzenú) 140 km/h. Opätovné nabitie batérie trvá necelú hodinu.

vw-bulli255-small.jpg

Dojazd a jazdné vlastnosti predurčujú tento kompaktný van na krátke, ale aj dlhšie trasy. Prirodzene, pri tomto koncepte sa ráta aj s nasadením overených - úsporných a zároveň výkonných motorov TSI/TDI s objemom 1.0 alebo 1.4 litra.

Koncept Bulli počíta s maximálnym využitím vnútorného priestoru; celkový úložný priestor dosiahne objem až 1 600 litrov. Okrem vodiča a spolujazdca ponúkne miesto vzadu ďalším 3 pasažierom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri