Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Vo výrobe je Mitsubishi i-MiEV s volantom vľavo

Wednesday, 24. 11. 2010 - 22:57, Ivan Václavík   

Vo výrobe je Mitsubishi i-MiEV s volantom vľavo

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oznámila, že vo svojom výrobnom závode v japonskej Mitzushime vyrobila 5 000 elektromobilov Mitsubishi i-MiEV novej generácie. Číslo nezahŕňa výrobu vozidiel na elektrický pohon pre skupinu PSA Peugeot Citroën.

imiev-cut6g.jpg

Výrobu plnohodnotného sériového vozidla na elektrický pohon Mitsubishi i-MiEV odštartovala táto spoločnosť ako prvá na svete v júni 2009.

i-miev-6g.jpg

O mesiac neskôr uviedla tento revolučný elektromobil na domáci japonský trh, na ktorom dosiaľ predala 3 000 vozidiel korporátnym, ako aj privátnym zákazníkom po celej krajine (údaje sú ku koncu októbra 2010).

i-miev-1g.jpg

Počnúc októbrom 2010 sa začala výroba ľavostrannej verzie Mitsubishi i-MiEV podľa európskej špecifikácie.
V súvislosti s odštartovaním výroby modelu i-MiEV americkej špecifikácie plánuje spoločnosť MMC v roku 2011 presmerovať výrobu tohto elektromobilu zo súčasnej montážnej linky na linku zameranú na minivozidlá.

i-miev-3g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri