Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Verstappen vs Ocon – pozrite si, čo sa udialo

Monday, 12. 11. 2018 - 13:12, Ľuboš Kašický   

Verstappen vs Ocon – pozrite si, čo sa udialo

Kolízia s Estebanom Oconom stála Maxa Verstappena víťazstvo. Nečudo, že stratil nervy. Dostal za to trest - verejnoprospešné práce!


Kolízia dvoch budúcich megahviezd F1 rozpútala diskusie po nedeľňajšej GP Brazílie. Max Verstappen jasne viedol preteky a predbiehal o kolo pomalšieho Estebana Ocona. Ten sa však domnieval, že je rýchlejší a lídra nielenže nepustil, ale po súboji s ním kolidoval.

ap04.jpg

„Dve kolá som jazdil za ním a bol som aspoň o pol sekundu na kolo rýchlejší," obhajoval sa Ocon. „Spýtal som sa tímu, či ho môžem predbehnúť a tím s tým súhlasil." Na konci cieľovej rovinky teda Francúz zaútočil a chcel prekvapeného Holanďana predbehnúť. Ten si bol vedomý, že je lídrom pretekov a má jasne prednosť. Ocon však neustúpil a v nasledujúcej pasáži sennových esíčok sa obaja zrazili. Došlo ku kolízii, ktorá pripravila Verstappena o vedenie a následne aj o víťazstvo.

ap01.jpg

„F... idiot," hneval sa do vysielačky pilot redbullu a začal stíhaciu jazdu, no s prebrzdenými pneumatikami a s húževnato odhodlaným Hamiltonom už nemal šancu. „Také niečo je neakceptovateľné," vyjadril sa jasne aj riaditeľ pretekov, Charlie Whiting.

ap02.jpg

Ocon dostal síce už v pretekoch trest desať sekúnd na „trestnej lavici", no aj následne si ich predvolalo vedenie pretekov a vraj si tam, na znak zmierenia, „kohúti" podali ruky. Incident totiž pokračoval aj po pretekoch. Verstappen po vystúpení z kokpitu najprv čakal na Ocona, no potom odišiel. Neskôr si ho však aj tak našiel a začal do neho strkať pri vážení sa pretekárov.

ap03.jpg

„Chápem, že pracujú silné emócie, ale niečo také je pre vrcholového športovca neprimerané," povedal Whiting. Max Verstappen potom za toto správanie dostal trest dvoch dní verejnoprospešných prác, ktoré musí odpracovať v prospech Medzinárodnej automobilovej federácie.

ap06-1.jpg

„Nešiel som do garáže s úmyslom na neho zaútočiť," obhajoval sa Holanďan. Každý si však vie urobiť vlastný názor pri zhliadnutí videa.

O pretekoch sa dočítate na našej stránke tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri