Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Uskutočnenie VC Bahrajnu by napomohlo k obnove krajiny

Sunday, 08. 04. 2012 - 15:43, Eva Rihová   

Uskutočnenie VC Bahrajnu by napomohlo k obnove krajiny

Veľká cena Bahrajnu je napokon ohrozená aj v tomto roku. Zdá sa, že občianske nepokoje trápia krajinu aj naďalej vo veľkej miere a ohlasy na zrušenie pretekov naberajú reálne kontúry. Tímy F1 by sa mali na okruhu Sakhir predstaviť už v piatok 20.apríla, no s blížiacim sa dátumom je o bezpečnosti príchodu F1 do Bahrajnu presvedčených stále menej ľudí.

10375.jpg

Kto naopak tvrdí, že konanie VC Bahrajnu by mohlo výrazne pomôcť krajine v posune vpred v boji za reformu je riaditeľ okruhu Zayed R Alzayani. " Je veľlmi smutné, čo sa udialo, no nevieme to vrátiť späť a zmeniť históriu. Jediné, čo môžme spraviť, je sa z toho poučiť a ísť ďalej. Myslím si, že veľká cena je pre Bahrajn veľmi dôležitá, pretože sa potrebujeme dostať na tú správnu cestu. Zasiahlo to krajinu, rovnako to zasiahlo aj ekonomiku."

8801-1.jpg

Zayed R Alzayani taktiež odvracia dohady o tom, že VC Bahrajnu slúži ako politický nástroj vlády, ktorá tak chce dokázať, že sa štát dostal späť do normálu. " Nemyslím si to a nesúhlasím. Preteky sa tu nekonajú pre žiadne výkonné orgány, veľká cena je tu preto, že Bahrajn bol vždy domovom motoršportu na Strednom Východe. Hostili sme sedem predchádzajúcich pretekov a väčšina návštevníkov neboli členmi najvyšších úradov či kráľovskej rodiny, boli nimi fanúšikovia Formuly 1 a motoršportu vo všeobecnosti. Je to naša regionálna udalosť, a tak len málo divákov prichádza zo susediacich krajín a bolo by skutočne nesprávne pripraviť ich o túto akciu. Netuším, prečo bola do veľkej ceny zatiahnutá politika. VC Bahrajnu je spoločenská udalosť, športové podujatie a chceme aby to tak aj naďalej ostalo", dodal Alzayani na margo veci.

8884.jpg

"Medzinárodná automobilová federácia FIA neustále monitoruje a zhodnocuje sitáciu v Bahrajnskom kráľovstve", odpovedá hovorca FIA. " Sme v dennom kontakte s najvyššími orgánmi,s hlavnými európskymi ambasádami, samozrejme aj s miestnymi promotérmi okruhu a medzinárodným promotérom. FIA je garantom bezpečnosti konajúcich sa pretekov, a tak ako je to v každej inej krajine, sa spolieha na garantovanie zabezpečenia od príslušných lokálnych orgánov. Z tohto hľadiska sme opakovane uisťovaní od najvyšších orgánov v Bahrajne, že všetky záležitosti ohľadne bezpečnosti sú pod kontrolou."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri