Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Španielsku 20 jazdcov s WRC a boj o titul SWRC

Thursday, 13. 10. 2011 - 12:06, Katarína Ďurecová   

V Španielsku 20 jazdcov s WRC a boj o titul SWRC

Predposledné podujatie sezóny Rally de Espana začína už za niečo vyše týždňa. Na štarte uvidíme dokopy 62 posádok, z čoho 20 ich bude štartovať za volantom WRC špeciálu. V Španielsku sa taktiež rozhodne o držiteľovi titulu SWRC a okrem toho tam budú bojovať i jazdci PWRC na čele s už istým držiteľom titulu Haydenom Paddonom.

V továrenskom tíme Citroenu uvidíme klasickú dvojicu Sébastien Loeb, Sébastien Ogier. Ďalšími jazdcami s Citroenmi DS3 WRC budú Kimi Raikkonen, Petter Solberg, Peter van Merksteijn Jr a taktiež i Jevgenij Novikov, ktorý bude prvým jazdcom, ktorý si vyskúša dve rôzne značky nových WRC špeciálov.

Willy Weyens;loeb-148-1.jpg

Ford nasadí oproti šiestim Citroenom deväť Fiest RS WRC. Za továrenský tím nastúpi klasicky Mikko Hirvonen, ktorý bude dúfať, že získa dobrý výsledok a zachová si tak šancu na titul a Jari-Matti Latvala. Za volantom Fiesty ďalej ešte uvidíme Matthewa Wilsona, Madsa Ostberga, ktorý už avizoval, že toto je jeho zrejme posledné podujatie sezóny a v Británii už štartovať nebude a taktiež sa na trate WRC po dlhšej pauze vráti i Federico Villagra a jeho Munchi's WRT. Ďalej to bude výborným výsledkom z Francúzska povzbudený Dennis Kuipers, Khalid Al-Qassimi, Henning Solberg a taktiež i Ken Block, ktorý má na Španielsko určite veľmi dobré spomienky, pretože si tu minulý rok pripísal svoje vôbec prvé WRC body v kariére.

Na štarte Citroeny a Fordy doplní ešte i päť kusov Mini John Cooper Works WRC. V továrnom tíme uvidíme domáceho Daniho Sorda, ktorý by doma rád vyhral a taktiež i Krisa Meeka. Ďalej s týmto autom budú štartovať Daniel Oliveira, ktorý mení svojho tradičného spolujazdca Carlosa Magalhaesa za Fernarda Mussana. Dôvodom je, že Magalhaes ešte stále nie je úplne v poriadku po Oliveirovej havárii vo Francúzsku - dva zlomené stavce sa nevyliečia len tak za pár dní. Za volantom zvyšných dvoch Mini WRC uvidíme Arminda Arauja a taktiež i Pierra Campanu, ktorého pri štartoch v Nemecku a Francúzsku síce podporovala FFSA, ale štart v Španielsku by si podľa všetkého mal hradiť zväčša zo svojich vlastných zdrojov.

Mini Motorsport;p90084706.jpg

Ako už bolo povedané v úvode - Španielsko je posledným podujatím tohtoročnej sezóny SWRC a o titul sa teda pobijú jazdci z tejto kategórie. Rozhodovať sa bude medzi na dvoch frontoch bojujúcom Juhom Hänninenom a mladým a extrémne talentovaným Ottom Tänakom, ktorých od seba delia len tri body, čo sľubuje napínavý boj o každú sekundu.

Okrem týchto dvoch jazdcov sa v Španielsku predstaví i Martin Prokop, ktorý má síce tiež šancu na titul, ale tá je viac či menej teoretická. Ďalej to ešte bude Bernardo Sousa, Nasser Al-Attiyah, Karl Kruuda, Herman Gassner Jr, Frigyes Turán, Aaron Burkart, Albert Llovera a v neposlednom rade i írsky talent predvádzajúci skvelé výkony vo WRC Academy ale najmä v IRC Craig Breen. Volkswagen Motorsport nasadí na túto rally dvojicu Christian Riedemann a najmä domáci talent Yeray Lemes, od ktorého určite môžeme čakať veľmi zaujímavý výkon.

Pre jazdcov PWRC je síce Rally de Espagna predposledným podujatím sezóny, o titule sa ale rozhodlo už Austrálii, kde ho získal Hayden Paddon, ktorý v tejto sezóne totálne dominuje a ešte nestratil ani jeden jediný bod. Otázkou teda bude, či ho už konečne niekto porazí. Okrem neho sa v Španielsku ešte predstavia Patrik Flodin, Michal Kosciuszko, Nicolas Fuchs, Gianluca Linari, Jukka Jetomäki, Martin Semerád, Benito Guerra, emirátska dvojica Majed Al-Shamsi, Bader Al-Jabri, Rus Dmitry Tagirov či ukrajinský triumvirát Oleksandr Saliuk, Aleksey Kikireshko, Valeriy Gorban.

Vladislav Maschl;crw-9134.jpg

Z ďalších zaujímavých mien je určite potrebné spomenúť domáceho Xaviera Ponsa, Francúza Juliena Maurina, obligátneho Harryho Hunta, Yazeeda Al-Rajhiho, ktorého naviguje známy a skúsený Dale Moscatt, ktorý v IRC diktuje rozpis Toshihirovi Araiovi a v minulosti navigoval Jevgenija Novikova, či Paula Nobreho.

Kompletnú štartovú listinu si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri