Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ako bude vyzerať Rallye Monte Carlo 2012?

Wednesday, 12. 10. 2011 - 20:50, Katarína Ďurecová   

Ako bude vyzerať Rallye Monte Carlo 2012?

Monacký princ Albert II. dnes pri stánku promotéra WRC North One Sport na veľtrhu športových televíznych programov Sportel oficiálne spustil odpočítavanie k Rallye Monte Carlo, ktorá sa uskutoční v dňoch 17. - 22. januára 2012. Čo o tejto rally po pauze vracajúcej sa do WRC zatiaľ vieme a ako bude vypadať?

V prvom rade si povedzme, že Rallye Monte Carlo bude trvať až päť dní, počas ktorých jazdci absolvujú 18 rýchlostných skúšok rozdelených do piatich etáp. Počas týchto piatich dní jazdcov čaká až takmer 1775 kilometrov a z toho vyše 435 súťažných. V porovnaní s poslednou Rallye Monte Carlo, ktorá sa išla v rámci WRC v roku 2008 a obsahovala zhruba 300 ostrých kilometrov je to teda poriadna porcia navyše.

Martin Trenkler;_m_00824.jpg

Shakedown sa pôjde 17. januára na trati dlhej 3,58 kilometra. Power stage sa odohrá netradične v nedeľu ráno, ako jediná rýchlostná skúška dňa a záverečná rýchlostná skúška celej rally. Začne na ceste D22 v Sainte Agnes a bude pokračovať stúpaním po úzkych a kľukatých južných cestách až na Col de la Madone. Celkovo bude mať Power Stage 5,16 kilometra.

Čo sa týka priamych prenosov, tak organizátor podujatia Automobile Club de Monaco, sa s North One Sportom a Eurosportom nedokázal dohodnúť a tým pádom priame prenosy z rýchlostných skúšok, tak ako sme boli zvyknutí keď táto rally bola súčasťou IRC, bohužiaľ nebudú. Tešiť sa tak môžeme zrejme iba na Power Stage.

Peter Vranský;img_7978.jpg

Čo sa týka súčasných jazdcov vo WRC a Rallye Monte Carlo, tak určite treba spomenúť koho iného ako Sébastiena Loeba, ktorý toto podujatie vyhral päťkrát, naposledy v roku 2008, čo bolo i posledný krát, kedy sa táto rally vo WRC objavila. Posledný jazdec zo súčasných pilotov vo WRC, ktorý toto podujatie vyhral však ale nie je Loeb, ale jeho krajan a tímový kolega Sébastien Ogier, ktorý tu vyhral v roku 2009 v rámci IRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri