Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Trocha smoly na Jesennej cene Brna

Tuesday, 28. 09. 2010 - 13:09, T. Szabosi   

Trocha smoly na Jesennej cene Brna

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka mal pred uplynulým víkendom ešte matematickú šancu za obhajobu titulu Majstra Slovenska v pretekov automobilov na okruhu v absolútnom poradí. Na Masarykovom okruhu v Brne v rámci Jesennej ceny stavil preto na rýchlosť svojho Porsche 911 (997) GT3 RSR a posádku doplnenú o skúseného a nemenej rýchleho Poliaka Teodora Myszkowskeho. Miro Konôpka trojhodinové preteky rozbiehal a v náročných podmienkach, keď sa povrch vozovky menil vďaka dažďovým prehánkam, sa dlho držali v boji o stupne víťazov. Napokon však rozhodla nešťastná nehoda, pri ktorej sa v prvej zákrute pred Myszkowskym skrížilo BMW Roberta Šenkýřa a na vzniknutú situáciu nestihol zareagovať Martin Matzke a do slovenského porsche v plnej rýchlosti narazil. Porsche ARC Bratislava sa tak celým okruhom muselo dotrmácať do boxov s poškodenou prednou i zadnou časťou. Niečo bolo treba odtrhnúť, niečo upevniť lepiacou páskou, ale strata 3 kôl stačila len na 7. miesto v celkovom poradí a 4. priečku v hodnotení slovenského šampionátu. V celkovom hodnotení sa tak náskok vedúceho Sládečku zvýšil na dostatočnú hodnotu a na Epilógu v Brne už nemusí štartovať a aj tak získa po šprintovom aj titul absolútneho majstra SR.

 Tibor Szabosi;co8c5840asf.jpg

Miro Konôpka: „Robili sme, čo sa dalo, no tentoraz nám šťastie neprialo celý víkend. Filipovi Sládečkovi k titulu blahoželám, podľa mňa je za odvedené výkony počas celej sezóny v správnych rukách. Je dobre, že nás starších začína nahrádzať mládež. Škoda, že absolútne poradie MSR bude v ďaľšom roku zrušené, ale to je rozhodnutie členov komisie, ktorému sa musím podriadiť."

Tibor Szabosi;t2c9053asf.jpg 

V nedeľňajšom šprinte sa štartovalo opäť na mokrej trati. Miro Konôpka fantasticky odštartoval, keď sa z 8. miesta predral na 2. priečku. Na Sládečku na Audi DTM však jeho Porsche nemohlo mať a zozadu sa po 2 kolách dostal pred Mira Rakúšan Lichtner-Hoyer na Mercedese DTM. V dramatickom súboji o 3.miesto sa Konôpka stretol so Zdenkom Mikuláškom na ďalšom Porsche. Mladý talentovaný pretekár sa pred skúseným jazdcom chcel vytiahnuť, ich súboj sa však skončil drobným kontaktom do kufra Konôpkovho auta a následnou výmenou pozícií, čo definitívne rozhodlo o titule absolútneho majstra pre Sládečku.

Tibor Szabosi;co8c6038asf.jpg

Miro Konôpka však z toho vedu nerobil: „Toto patrí k motoršportu. Viem, že Zdeno to neurobil zámerne. Z času na čas sa to prosto stane. Zdeno je typ, ktorý to nikdy nevzdá, viem to, lebo spolu hráme hokej a on vždy bojuje dokonca. Nevadí, ideme ďalej, zajazdil som si výborne. Ten štart prekvapil aj mňa. Asi som si už na mokrú trať zvykol, pretože v poslednom čase kam prídem, tam prší..."

Tibor Szabosi;t2c8959asf.jpg 

„Celkovo hodnotím musím hodnotiť tento víkend ako dosť smolný. V každom preteku sme dostali ranu zozadu a prišiel som o šancu bojovať o absolútneho majstra do posledného podujatia. Dosť ma prekvapila aj zvýšená starostlivosť zo strany jedného z technických komisárov, ktorý nás veľmi pozorne sledoval na preberaní, po pretekoch aj počas neho a veľmi dôkladne nám auto skontroloval, zabezpečil nám aj drive through, ale je dobre, keď vidím, že sa idú preteky vo férovej atmosfére. Väčšiu radosť mi však robí to, že ma mnoho ľudí počas týchto dní zastavilo či oslovilo s tým, že mi držia palce a vyslovili plnú podporu krokom, ktoré v Okruhovej komisii SAMŠ robíme. Nielen zo Slovenska či Českej republiky. Som naozaj rád."

Tibor Szabosi;co8c6442asf.jpg 

Junior Matej Konôpka štartoval v Brne v šprintových pretekoch na Porsche 911 GT3 Cup. V úplne novom seriáli Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe skončil v prvej jazde piaty a v druhej na výbornom 2. mieste za víťazným Myszkowskim.

Tibor Szabosi;t2c9159asf.jpg

ARC Bratislava



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri