Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Toyota a Tesla ruka v ruke

Tuesday, 16. 11. 2010 - 10:09, Ivan Václavík   

Toyota a Tesla ruka v ruke

 Vývojová štúdia RAV4 EV, ako  spoločný projekt automobilových značiek Tesla a Toyota – bude vystavená v premiére na autosalóne v Los Angeles, ktorý potrvá v dňoch 17. - 28. novembra 2010. Tento elektromobil vyvíjali v spolupráci s firmou Tesla Motors a koncept RAV4 EV je postavený na základoch kompaktného SUV Toyota RAV4.

toyota-rav4g.jpg

Je vybavený elektrickým pohonom Tesla, pričom bežne predaji v USA by sa mal objaviť – podľa súčasných plánov – od roku 2012.

Konkrétne technické údaje tejto vývojovej štúdie, vrátane dojazdovej vzdialenosti, oznámia na tlačovej konferencii 17. novembra. Video záznam z tlačovej konferencie bude k dispozícii v ten istý deň vo večerných hodinách na webe www.toyota.co.jp/en. Zámer spolupracovať na vývoji elektromobilov a súčastí (rovnako aj v oblasti výrobných systémov a technickej podpory) oznámili spoločnosti Tesla a Toyota Motor Corporation tento rok v máji.

toy-rav4-ev-teaser-foto-01g.jpg

Tesla verí, že získa nové informácie a bude ťažiť zo skúseností TMC v oblasti technickej konštrukcie a výroby, zatiaľ čo Toyota si od spolupráce sľubuje získanie nových informácií o elektrických pohonoch Tesla, ale i nových skúseností pri hľadaní ďalších riešení, rýchlom rozhodovaní a pružnom prístupe.

toy-rav4-ev-teaser-foto-02g.jpg

Toyota podporuje využívanie ďalších zdrojov energie (napríklad elektriny), ktoré tvoria alternatívu k benzínu, predovšetkým vedená snahou obmedziť spotrebu fosílnych palív a znížiť emisie CO2. V roku 1997 táto spoločnosť predstavila model Prius, celosvetovo prvý sériovo vyrábaný osobný automobil s hybridným pohonom, ktorý kombinuje benzínový motor a elektromotor. Celkové predaje tohto modelu nedávno presiahli hranicu 2 miliónov kusov. V rokoch 1996 až 2003 Toyota predala približne 1 900 kusov prvej generácie modelu Toyota RAV4 EV, ktorý je celosvetovo prvým bežne predávaným vozidlom poháňaným akumulátormi NiMH.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri