Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Toyota a Hyundai do WRC?

Saturday, 29. 10. 2011 - 15:12, Katarína Ďurecová   

Toyota a Hyundai do WRC?

Vstup Volkswagenu do WRC môže do majstrovstiev sveta priviesť i ďalšie značky. Príkladom sú Toyota a Hyundai o ktorých vstupe do WRC informuje nemecký server rallye-magazin.de:

O Toyoty sa hovorilo už dávnejšie, ale po katastrofe v Japonsku sa mala táto značka iné problémy. Isté však je, že Toyota si chcela po svojom pekne povedané nie príliš vydarenom účinkovaní v F1 napraviť reputáciu a tak zvažovala návrat na súťažnú scénu a to buď do Le Mans alebo do WRC. Pred nedávnom táto značka síce oznámila vstup do Le Mans, ale hovorí sa i o tom, že by mohla pretekať v oboch sériách. Vo WRC by im mala pre základ ich rally špeciálu slúžiť Toyota Yaris a hovorí sa o tom, že už dokonca prebehli i nejaké neoficiálne testy.

http://www.rallye-magazin.de

O návrate na pretekárske trate že vraj uvažuje i kórejský Hyundai, ktorý chce svoju značku podporiť účasťou v nejakej motoršportovej disciplíne. Hyundai (tak ako i Toyota) sa živo zaujíma o jednania FIA a že vraj už má objednané nejaké diely na ich prototyp WRC špeciálu. Hyundai sme už vo WRC vidieť mohli - v roku 2003 štartovali pri spolupráci s britským tímom MSD s modelom Accent WRC, ale nijaké úspechy nezaznamenali. Potom nasledovali rôzne hádky ohľadne financovania a celé to skončilo tak, že Hyundai odišiel z MS predčasne v polovici sezóny a musel FIA zaplatiť obrovskú pokutu. Dúfajme teda, že ak Hyundai skutočne do WRC vstúpi, tak že to dopadne lepšie..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri