Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Markku Alen: Loeb si môj rekord zaslúži

Saturday, 29. 10. 2011 - 21:57, Katarína Ďurecová   

Markku Alen: Loeb si môj rekord zaslúži

Sébastien Loeb opäť raz prepisoval historické tabuľky. Po tom, ako vyhral v Španielsku RS Riba-roja d'Ebre, stal sa rekordmanom v počte vyhratých rýchlostných skúšok. Na svojom konte vtedy mal 802 víťazstiev a tým pádom prekonal Markku Alena, ktorý ich mal na svojom konte „iba" 801. Loebovi na tento rekord stačilo 150 štartov (tento míľnik tiež oslavoval v Španielsku), Alenovi na 801 víťazstiev v RS stačilo štartov o niečo menej - 129.

„Sébastien je úžasný jazdec a to som rád, že je to on, kto prekonal môj rekord. Som teraz už starý muž a vlastne som prekvapený, že môj rekord platil tak dlho! Všetko však ale raz skončí a nie len tento rok, ale i v tých ďalších: Teraz je on ten, koho musia poraziť", vyjadril sa Markku Alen.

Tibor Szabosi;_mg_2255.jpg

Alena sme naposledy vo WRC mohli vidieť na jeho domácej fínskej rally v roku 2001, kde skončil 16-ty a oslávil tak svoje 50-te narodeniny. Od svojho odchodu do pretekárskeho dôchodku sa venoval vývoju áut pre rôzne značky a taktiež i manažovaniu kariéry svojho syna Antona.

Čo sa týka počtu vyhratých rýchlostných skúšok, tak za prvým Loebom a druhým Alenom nasleduje Carlos Sainz, ktorý dokázal vyhrať 756 RS. S pomedzi aktívnych jazdcov je na tom po Sébastienovi Loebovi najlepšie Petter Solberg, ktorý sa z víťazstva v RS radoval 412 krát.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri