Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Predstavenie Sébastien Loeb Racing, Loeb a Ogier proti sebe pretekali vo francúzskej GT Tour (+ FOTO)

Monday, 31. 10. 2011 - 10:07, Katarína Ďurecová   

Predstavenie Sébastien Loeb Racing, Loeb a Ogier proti sebe pretekali vo francúzskej GT Tour (+ FOTO)

Pred nedávnom sme vás informovali, že Sébastien Loeb zakladá nový projekt, ktorým by mal byť jeho vlastný pretekársky tím s názvom Sébastien Loeb Racing. Cez tento víkend oznámil Loeb v rámci tlačovej konferencie na okruhu Paul Richard, kde sa zúčastnil pretekov francúzskeho GT šampionátu, o celom projekte niečo viac.

Loeb založil Sébastien Loeb Racing Team spoločne s jeho dlhoročným priateľom Dominiquom Heintzom, ktorý Loebovi pomáha od začiatku jeho rally kariéry. Tím má začať fungovať od roku 2012 a zúčastní sa Porsche Matmut Carrera Cupu, kde bude mať dva vozy Porsche 911 GT3 Cup, neskôr by však chcel štartoval i v Le Mans.

Facebook - Sébastien Loeb Racing;

„S Dominiquom sme sa často rozprávali o možnosti založiť spoločný tím. Spája nás pevné priateľstvo. Príbeh začal pred pätnástimi rokmi: on je ten, kto prišiel s týmto nápadom. Sľúbili sme si, že v jeden deň tím naozaj založíme a ten deň konečne nastal", začína rozprávanie o svojom tíme Sébastien Loeb a Heintz k tomu dodáva: „Je to logické pokračovanie nášho dobrodružstva. Sébastien sa cítil pripravený. Ujasnil si svoju jazdeckú budúcnosť. Teraz je ten správny čas - po ďalších dvoch rokoch v rally bude mať možnosť viac sa zapojiť do tímu, ktorý už bude mať za sebou „pôrodné bolesti". Nie je to len niečo, čo nás včera napadlo, uvažovali sme o tom už dosť dlho: potrebovali sme len nájsť ten správny čas."

Po dlhých rokoch v rally teda Loeb (momentálne aspoň prostredníctvom svojho tímu) prechádza na okruhy: „Mám nejaké skúsenosti z okruhov, z rôznych disciplín, a páčilo sa mi to i celá atmosféra okolo toho. Rally reprezentuje veľkú časť môjho života a niečo, čo mám veľmi rád - preto i naďalej pokračujem. Ale v nasledujúcich rokoch, keď budem mať viac času by som chcel objaviť nový svet", hovorí a vysvetľuje, prečo si pre svoj tím vybral práve Porsche Matmut Carrera Cup: „Vyskúšal som si túto sériu a úplne ma očarila. Každý pretekár má rovnaké auto, takže je to jazdec, ktorý činí rozdiel. Porsche 911 GT3 Cup môže štartovať v rôznych šampionátoch, to je ďalší element, ktorý sa počíta. Taktiež i rozumná cena. Vo Francúzsku budeme štartovať s dvoma autami, ale môžeme štartovať taktiež i v Porsche Supercupe a dokonca i v sérii v Le Mans v triede GTC. Takže potom môže prísť ešte ďalší program. Tento výber sme spravili po dlhom uvažovaní. Je to solídna základňa."

Facebook - Sébastien Loeb Racing;

Sébastiena Loeba sme v Le Mans mohli vidieť dvakrát, v roku 2006 dokonca skončil na vynikajúcom druhom mieste celkovo. Le Mans je i cieľom jeho tímu: „Našim snom je získať potrebné skúsenosti na to, aby sme mohli okolo roku 2014 štartovať na 24-hodinovke v Le Mans v triede LMP2", hovorí Heintz.

„Vytrvalostné preteky sú veľmi atraktívnou disciplínou. V roku 2013 bude spustené majstrovstvá sveta v endurance s tromi oficiálne potvrdenými konštruktérmi. 24-hodinovka v Le Mans sú legendárne preteky a my dúfame, že raz sa na štartovom rošte ako tím ocitneme. Na to, aby sme to dokázali musíme dať dokopy kvalitný projekt a brať to krok za krokom", dodáva k tomu Loeb.

Facebook - Sébastien Loeb Racing;

„Nejedná sa len o jednorazovú záležitosť. Chceme vybudovať silný a profesionálny tím, ktorý tu bude dlho. Je to skutočná výzva. Nemôžeme nič podceniť a to je dobré. Objavím nové veci, veci ktoré budú reprezentovať moju budúcnosť a dovolia mi ostať pri pretekaní a tak stále žiť so svojou vášňou", uzatvára skutočne obsiahle vyjadrenie ohľadne svojho novovzniknutého tímu Sébastien Loeb.

Loeb s Heintzom teraz musia vybrať jazdcov do svojho tímu a zrejme sa chystajú staviť na mladé talenty: „Dúfame v to. Nesmieme zabúdať, že i Sébastien sa dostal na vrchol skrz nižšie série. Chceme pomôcť mladým talentom, aby sa hore dostali rovnakým spôsobom. Použijeme Sébastienov príklad ako inšpiráciu na zopakovanie podobnej kariéry, je to obrovská výzva", uzatvára vyjadrenie Sébastien Loeb Racingu z tlačovej konferenie z okruhu Paul Richard Dominique Heintz.

Facebook - Sébastien Loeb Racing;

Vráťme sa ešte k samotným pretekom na tomto okruhu, kde sa Loeb predstavil v triedach Porsche Matmut Carrera Cup a GT a v každej absolvoval dvoje preteky a dosiahol veľmi dobré výsledky. V Carrera Cupe skončil dvakrát na pódiu, keď obsadil jedno druhé a jedno tretie miesto, v kategórii GT deviate a piate miesto. Loeb neboj ale jediným jazdcom z rally, ktorý sa na týchto pretekoch objavil, ďalším rally jazdcom, s ktorým sa na trati stretol, nebol nikto iný, ako jeho veľký rival a tímový kolega Sébastien Ogier, ktorý na tomto okruhu „zhodou okolností" náhodou tiež štartoval. Ten v kategórii GT s Loebom dvakrát prehral, keď obsadil štrnáste a ôsme miesto; okrem toho sa ešte predstavil v kategórii F4, kde so svojou formulou dokázal vybojovať pekné štvrté a piate miesto.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri