Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Tomáš Kurka získal prvé absolútne víťazstvo

Tuesday, 11. 09. 2012 - 19:46, Zdenka Frývaldská   

Tomáš Kurka získal prvé absolútne víťazstvo

Po ročnej prestávke sa do českého kalendára v rally vrátila v tomto roku Admiral Rally Vyškov. Víťazstvo v nej si na svoj účet pripísala posádka Kurka - Muller.

 

Lucia Petrová;img-3042-6.jpg

Krásne slnečné počasie sprevádzalo XX. ročník Admiral Rally Vyškov, ktorá bola v tomto roku zaradená do českého šampionátu historikov, pohára v rally a pohára sponzora. Pre 58 štartujúcich posádok bolo pripravených 7 rýchlostných skúšok na trati dlhej 68 kilometrov. Najväčšími favoritmi spomedzi prihlásených boli Jaromír Tomaštík, Jaroslav Pešl a Tomáš Kurka. Keďže Tomaštík sa napokon pretekov nezúčastnil, súboj sa odohrával najmä zvyšnými dvomi menovanými.

Lucia Petrová;img-3331-5.jpg

Už od úvodu sa do vedenia dostal Tomáš Kurka s jeho Evo desiatkou. Aj keď na neho zozadu tlačili Václav Mulač i Petr Leher, mladý český jazdec zobral preteky do svojich rúk. a s náskokom 47 sekúnd zvíťazil. Víťazstvo mu uľahčila prasknutá poloos na Pešlovom Mitsubishi a aj defekt na Leherovej Fabii S2000. Pre Tomáša Kurku to tak bolo prvé absolútne víťazstvo.

Lucia Petrová;img-3222-4.jpg

Veľký súboj prebiehal aj medzi historikmi, kde sa „naháňali" Jan Krejča na Škode 130 LR a Jiří Káňa na Opli Ascona B. S pekným náskokom si prvé miesto z pretekov napokon odnášal Krejča, no po rozobraní jeho vozidla bola zistená nezhoda s homologáciou, kvôli čomu bol vylúčený. Tešil sa tak Hájek Historic Rally Team a posádka Káňa - Kalistová. Najlepšou zmiešanou posádkou pomedzi všetkých zúčastnených bola dvojica Jan Petr - Martina Straková, ktorá jazdila na Honde Civic Type R a obsadila 10. priečku. Najlepšou a vlastne aj jedinou medzinárodnou posádkou boli Viktor Mechl so Zdenkou Tamášovou, ktorí skončili trinásti. Do cieľa došla aj jediná žena za volantom, ktorou bola Jarmila Hrachovcová navigovaná Janom Mikulíkom.

Lucia Petrová;img-3145-2.jpg

Najbližším podujatím v Českej republike bude AZ pneu Rally Jeseníky, ktorá sa uskutoční už o necelé dva týždne a na Felicii Kit Car na nej oäť odštartuje aj česko - slovenská posádka Mechl - Tamášová.

Lucia Petrová;img-3217-6.jpg

Absolútne výsledky Admiral Rally Vyškov:
1. Kurka - Muller, Mitsubishi Lancer Evo X R4
2. Mulač - Vágner, Subaru Impreza Sti
3. Kašpar - Kabourek, Škoda Octavia
4. Myslivec - Mandík, Mitsubishi Lancer Evo VIII
5. Hendrich - Hendrich, Mitsubishi Lancer Evo VII

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri