Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Titul PWRC v rukách Haydena Paddona (+ interview)

Thursday, 15. 09. 2011 - 10:01, Katarína Ďurecová   

Titul PWRC v rukách Haydena Paddona (+ interview)

Situácia Haydena Paddona bola pred jeho takmer domácou Rally Australia jasná - pokiaľ toto podujatie vyhrá, stane sa dve kolá pred koncom tohtoročnej sezóny šampiónom PWRC. Paddon nakoniec i napriek problémom s posilovačom riadenia v svojej kategórii s prehľadom zvíťazil a mohol sa radovať z titulu.

„Je to absolútne perfektné. Pred pár mesiacmi sme nemali žiadne peniaze a žiadne plány, ale vďaka ľuďom z môjho domova Nového Zélandu sme teraz tu a máme titul. Je to úžasné a my sa budeme z celej sily snažiť o štart i v budúcom roku, v niečom väčšom a lepšom", žiaril v cieli austrálskej rally Paddon, ktorý poskytol internetovej stránke wrc.com i interview, v ktorej sa rozhovoril o tohtoročnej sezóne a ktoré nájdete pod nasledujúcou fotografiou.

Vladislav Maschl;img-6606-3.jpg

Túto sezónu ste začali zúfalým hľadaním sponzorov na to, aby ste mohli štartovať v PWRC. Aké ťažké bolo prepracovať sa tam, kde ste teraz?
Hayden Paddon:
„Bolo to veľmi, veľmi ťažké. Od samotného rozhodnutia založiť si spoločnosť na to, aby sme našli akcionárov, sme mali štyri týždne do uzávierky registrácií do šampionátu. Keď boli registrácie uzavreté, mali sme jednu štvrtinu potrebného rozpočtu, ale keď sa raz registrujete do šampionátu, musíte v ňom byť celý rok. Od štartu sme vedeli, že je to veľký risk, ale cítili sme, že máme tú správnu podporu a správnych ľudí stojacich za nami. Nakoniec to všetko dopadlo tak, že sme zohnali peniaze na tento rok a všetko išlo veľmi dobre. Mohli by ste povedať, že to bola perfektná sezóna."

Štyri víťazstvá zo štyroch štartov je skutočne pekné skóre, ako veľmi s týmto výsledkom pociťujete spokojnosť?
Hayden Paddon:
„Je to pravdepodobnejšie najuspokojivejšia vec na celej záležitosti, pretože to znamená, že nás úspech nebol dielom náhody. Okej, niektorí z chlapcov mali problémy, ale my sme na nich dokázali zatlačiť. Nebolo to tak, že by sme boli niekde vzadu a potom iba zbierali body. Na čele sme sa pohybovali počas celej sezóny. Víťazstvo v Argentíne bolo celé o tom, ako sa vyrovnať s tlakom a my sme to dokázali."

Ste produktom programu Pirelli Star Driver. Ako veľmi vám to pomohlo pri tohtoročnom úspechu?
Hayden Paddon:
„Skúsenosti z minulého roka sú obrovské, najmä možnosť zúčastniť sa niektorých podujatí druhý krát a taktiež i vedomosti o tom, ako majstrovstvá sveta vlastne fungujú a kde môžete na ktorých podujatiach útočiť. Tento výsledok by bez absolvovania programu Pirelli Star Driver nebol možný;, taktiež to v nás zapálilo pohnútku na to, aby sme vôbec tento rok v PWRC pokračovali. To je to, prečo sme to nakoniec riskli."

Radek Vojtěchovský;img-5836.jpg

Čo bude vo vašom podaní ďalej?
Hayden Paddon:
„Tak, máme kontrakt na to, že sa musíme zúčastniť posledných dvoch podujatí v Španielsku a vo Veľkej Británii, ale možno by sme sa pre Britániu mohli poobzerať po nejakom inom aute. Náš rozpočet pre tento rok je zabezpečený, už pracujeme na budúcoročnej sezóne. Potrebujeme sa pohnúť zo skupiny N a dostať sa vyššie. Kategória Super 2000 je možnosťou, ale rozpočet by sme museli mať dvojnásobný oproti tomuto roku, čo by znamenalo nájsť skutočne veľa peňazí. Potrebujeme nájsť európskeho partnera, ktorý by stál za nami a pomohol nám. Rozhodne ale nemám žiadne pochybnosti o tom, že sa na vyššiu úroveň. Čaká ma síce nejaké to učenie a adaptovanie sa, ale dokážem to."

Otázka je teda jasná - dokáže si už istý majster sveta Hayden Paddon udržať počas tejto sezóny svoju priam neuveriteľnú stopercentnú bilanciu a zvíťaziť i v zostávajúcich dvoch podujatiach PWRC?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri