Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novikov v Austrálii havaroval trikrát (+ video)

Wednesday, 14. 09. 2011 - 21:07, Katarína Ďurecová   

Novikov v Austrálii havaroval trikrát (+ video)

Jevgenij Novikov síce pred austrálskou rally tvrdil, že jeho hlavným cieľom je „iba" dokončiť túto súťaž a na základe toho získať i nejaké body, nakoniec však ale bolo všetko inak a na svoje konto si pripísal tri „crashe". Novikov načal svoj účet ešte na shakedowne, potom pokračoval v prvej etape, keď havaroval na RS3. Druhý deň síce prežil bez problémov, ale vynahradil si to v tretí deň, keď si na svoje konto pripísal najväčšiu nehodu v svojej doterajšej na havárie bohatej kariére.

Zaujímavé reakcie na havárie mal spolujazdec Jevgenija Novikova Dennis Giraudet, ktorý miestami znel priam zúfalo. Pri austrálskej havárii číslo dva na Novikovov výrok bezprostredne pred samotným incidentom: „Okej, okej, neboj sa", naštvane odpovedal: „Áno, bojím sa, áno, bojím sa" a po následnom náraze a spŕške nadávok zo seba dostal zúfalo znejúce „Jevgenij". Pri havárii číslo tri zase naštvane povedal: „V jeden deň už budeš musieť aspoň trochu počúvať."

Video, na ktorom uvidíte všetky tri havárie Jevgenija Novikova a taktiež v ňom i budete počuť vyššie spomenuté výroky Dennisa Giraudeta prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;img-4600-2.jpg

A čo na svoju austrálsku haváriu číslo tri hovorí Jevgenij Novikov? „Išlo o rýchlu ľavotočivú zákrutu, ktorú som mal cez horizont trošku utiahnuť, ale nanešťastie v mojom rozpise sa jednalo o zákrutu, ktorú som mal prejsť naplno. Boli sme príliš širokí a ocitli sme sa na dvoch kolesách a išli sme cez strechu. Bola to od nás chyba zo zoznamovacích jázd. Nemohli sme nič robiť, auto len šlo cez strechu do najbližších stromov v najvyššej rýchlosti na šiestom prevodovom stupni. Obaja sme v poriadku, ale myslím, že sa jednalo o najväčšiu haváriu, akú som kedy zažil."

Novikov teda opäť raz túto sezónu skončil bez bodov a na jeho konte je stále nula. Najbližšie sa pokúsi konečne nejaké získať na najbližšom podujatí WRC, ktoré sa ide v Alsasku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri