Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tidemand na Rally Sweden viedol a ukázal veľkú rýchlosť

Sunday, 22. 02. 2015 - 10:56, Katarína Ďurecová   

Tidemand na Rally Sweden viedol a ukázal veľkú rýchlosť

Pri poslednom návrate k Rally Sweden sa pozrime na Pontusa Tidemanda, ktorý začal najlepšie ako mohol. Vyhral prvú rýchlostnú skúšku a šokujúco sa teda dostal do vedenia celej súťaže. Následne však prišla veľká chyba na RS7, ktorá ho stála nádeje na dobré umiestnenie celkovo, i v kategórii WRC2; Tidemand však i napriek tomu ukázal, že rýchlosť mu rozhodne nechýba.

„Všetko začalo tak dobre, ale na RS7 sme spravili chybu, ktorá nás stála viac ako päť minút a tým pádom i šancí bojovať o víťazstvo. Potom sme si proste už iba užívali fantastické švédske rýchlostné skúšky a snažili sme sa ísť, čo to dá. Z celého víkendu si ale musíme vziať to pozitívne. Myslím, že sme dokázali, že máme dobrú rýchlosť a okrem tej chyby sme všetko spravili perfektne. Pokiaľ by nebolo tej chyby, tak by náš výsledok bol skutočne vynikajúci, takže na to sa teraz budeme sústrediť. Skoro som si prial, aby na konci súťaže nasledovala ešte jedna rýchlostná skúška, potom by sme možno boli schopní dostať sa na pódium," hodnotí svoje vystúpenie nevlastný syn Henninga Solberga, ktorý nakoniec skončil 18-ty celkovo a piaty vo WRC2. Na štvrté miesto mu však chýbali iba necelé štyri sekundy, na miesto tretie sekúnd 15.

M-Sport;132018-tidemand02swe15sv028-ret.jpg

Tidemand sa následne vrátil i k svojmu krátkemu vedeniu v celej súťaži: „Získať svoju prvú vyhranú skúšku a zároveň sa dostať do vedenia súťaže bol neuveriteľný pocit. Išli sme veľmi dobre, ale nečakal som, že až tak dobre, najmä preto, lebo sme štartovali s autom kategórie WRC2. Rozhodne to bol večer, na ktorý nikdy nezabudnem!"

Celkovo Pontus Tidemand okrem jednej vyhranej RS celkovo získal ďalší 10 víťazstiev a sedem druhých najrýchlejších časov v RS vo svojej kategórii (dokopy sa išlo 21 rýchlostných skúšok). Zo svojej vyše päťminútovej straty, dokázal nakoniec ukrojiť niečo vyše dve minúty.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri