Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kris Meeke sa teší na tú pravú Tour de Corse

Monday, 23. 02. 2015 - 11:01, Katarína Ďurecová   

Kris Meeke sa teší na tú pravú Tour de Corse

Aj keď je už konanie Tour de Corse ako francúzskeho podujatia WRC dlhšiu dobu isté, informácie o podobe tejto rally sa objavili len nedávno a to stále nie v oficiálnej podobe. Návrh itineráru však počíta s tým, že podujatie začne dlhou, vyše 56 kilometrovou, nočnou rýchlostnou skúškou a v ďalších dňoch jazdci absolvujú päť až šesť ďalších, dlhých RS. Celá rally bude ukončená Power Stage, ktorá bude mať okolo 20 kilometrov.

„Z komerčného hľadiska je mi jasné, prečo bude tento formát náročný pre promotéra. Na druhej strane ale, z môjho pohľadu, si myslím, že bude úžasné ísť na podujatie s rýchlostnou skúškou, ktorá bude tak dlhá. To, čo je momentálne navrhnuté pre mňa vypadá ako tá pravá Tour de Corse, ktorá môže byť úplne neuveriteľná," poznamenal na margo nočnej RS a celej rally Kris Meeke.

Tibor Szabosi;sf-2143.jpg

Itinerár celej rally však ešte stále nebol schválený a to najmä kvôli výhradám promotéra. Najväčším problémom je v tomto smere nedostatok denných záberov z tratí na 30 minútový zostrih z prvého dňa, kedy je na programe len nočná RS a taktiež i absencia centrálneho service parku. Navrhovaný itinerár totiž plánuje service parky v mestách Ajaccio, Porto-Vecchio, Batia a Corte a to v každom len na jeden deň.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri