Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Thierry Neuville: „Nikdy som nebol taký rýchly“

Saturday, 17. 09. 2011 - 10:53, Katarína Ďurecová   

Thierry Neuville: „Nikdy som nebol taký rýchly“

Thierry Neuville skončil na Canon Mecsek Rally na druhom mieste. V závere rally však ohromil svojim priam drvivým finišom a nakoniec za víťazným Janom Kopeckým zaostal len o osem desatín sekundy, čo je rekordne najtesnejší rozdiel v IRC.

„Nikdy som nebol taký rýchly, dokonca ani nie v máji na Korzike. Ako rally postupovala cítil som sa viac a viac zžitý s mojou 207 S2000. Dokázal som vylepšiť moje nastavenie a tak som skutočne mohol ísť na maximum", okomentoval svoj výkon v závere Canon Mecsek Rally Thierry Neuville, ktorý zaň bol nakoniec ocenený i Colin MacRae Flat Out Trophy, ktorú získal už po tretí krát v tejto sezóne.

Katarína Ďurecová;img-3097-1.jpg

Neuvillov spolujazdec Nicolas Gilsoul si ale myslí, že keby nespravil menšiu chybu, mohli vyhrať: „Možno sme mohli i zvíťaziť, keby som jednu poznámku z rozpisu neprečítal neskôr, ako som mal. Thierry tak kvôli tomu musel ísť šmykom a celý incident nás stál okolo 10 sekúnd", hovorí. S týmto tvrdením ale nesúhlasí samotný Neuville, ktorý svojho navigátora z ničoho neviní: „Práve naopak, donútilo ma to zrýchliť a pomohlo mi to uvedomiť si, koľko toho ešte z mojej 207 S2000 môžem dostať. Iba začínam naplno využívať celý jej potenciál", hovorí Neuville, ktorý vďaka svojmu druhému miestu preskočil v celkovom hodnotení jazdcov IRC Bryana Bouffiera a dostal sa tak na štvrtú priečku, kde figuruje ako najlepší jazdec Peugeotu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri