Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Atkinsona opäť uvidíme v IRC

Saturday, 17. 09. 2011 - 20:32, Katarína Ďurecová   

Atkinsona opäť uvidíme v IRC

Po Canon Mecsek Rally, ktorá z pohľadu tímu Proton dopadla mizerne, keď museli obaja jazdci tohto tímu odstúpiť kvôli technickým problém už v prvý deň, sa tento tím najbližšie predstaví v Sanreme. Na tomto podujatí ale bude štartovať s pozmeneným zložením - PG Anderssona na tejto rally nahradí Chris Atkinson, ktorý sa tak aspoň na túto rally stane tímovým kolegom Giandomenica Bassa.

Atkinsona sme v IRC mohli naposledy vidieť na úvodnom podujatí tejto sezóny Rallye Monte Carlo, kde však musel odstúpiť už v prvej RS. „Je dobré byť späť v IRC. Zoznamovacie jazdy na toto podujatie som už v minulosti absolvoval, ale na samotnej Rallye Sanremo som nikdy neštartoval. Musím povedať, že je to jedno z podujatí, ktoré som si vždy chcel vyskúšať: je to jedna z klasík a taktiež veľmi ťažká rally. Z toho, čo si pamätám, niektoré rýchlostné skúšky sú celkom technické a potom je tu i nočná RS, ktorá bude veľkou výzvou. Nepretekal som už celkom dlho, takže už sa teším na to, že sa znovu posadím do auta a najmä na to, že to bude na asfalte, na ktorom som nejazdil od januára", hovorí Chris Atkinson, ktorý tento rok preteká v Ázijsko-pacifickom šampionáte a momentálne je na jeho čele.

Luboš Kubele;498t0707.jpg

Atkinson posledné tri rally tohto šampionátu vyhral a len týždeň po Rallye Sanremo ho čaká japonská Rally Hokkaido: „Pretekanie v Sanreme mi určite pomôže i týždeň potom Japonsku. Nie je nič lepšie ako sa udržiavať v tempe tým, že človek preteká. Konkurencia v IRC bude silná ako obvykle. Títo chlapci pretekajú skoro každý druhý týždeň a to vás ako jazdcovi veľmi pomôže. Som veľmi šťastný, že mám tímového kolegu ako je Giandomenico Basso, má veľa skúseností s nastavením auta na týchto tratiach a taktiež i s výberom pneumatík, pokiaľ by si to počasie vyžadovalo."

Pre Atkinsona bude Rallye Sanremo tretím podujatím IRC, na ktorom sa zúčastní. Doterajšie dve - Geko Ypres Rally, ktorú absolvoval v roku 2010 a tohtoročnú Rallye Monte Carlo kvôli technickým problémom svojho Protonu Neo Satria S2000 nedokončil.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri