Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Test ozdobený víťazstvom

Tuesday, 08. 10. 2024 - 07:54, Public relations   

Test ozdobený víťazstvom

Slovenská rely sezóna sa blíži k svojmu záveru a posádka Róbert Kolčák - Julo Lapdavský nenecháva nič na náhodu. Súťaž v Moldave využila na vydarený test seba i techniky.

 

T. Szabosi;jm1a4174-1.jpg

V Moldave nad Bodvou sa uplynulý víkend konali predposledné preteky Slovenského Rally Pohára (SRP), ktorých súčasťou bol aj Pohár organizátora pre posádky štartujúce mimo SRP. Túto príležitosť využil aj Martinčan Robo Kolčák, ktorý vo „veľkom majstráku“ (MMSR) bojuje o najvyššie medailové priečky. Spolu so svojim spolujazdcom Julom Lapdavským pojali štart na Východe ako skvelú súčasť prípravy na otestovanie seba aj techniky pred blížiacim sa finále Majstrovstiev Slovenska v Liptovskom Mikuláši.

T. Szabosi;jm1a4191-1.jpg

„Úsek, ktorý pripravili usporiadatelia v Moldave presne zodpovedá tomu, čo potrebujeme. Rýchle pasáže, stredne ťažké zatáčky, ktoré potrebujeme trénovať, aby sme to dokázali držať a nestrašili nás,“ vysvetľuje pretekár Chooligan Racing Teamu. „Obdivujem usporiadateľov a ďakujem im za to, že mali odvahu hneď v prvom ročníku pripraviť takú rýchlu a náročnú trať. Dosahujeme maximálku cez dvesto a priemer sa pohybuje okolo 120 km/h.! A hoci je to pre nás predovšetkým test, tak neberieme na ľahkú váhu ani súťaženie a užívame si priamu konfrontáciu so súpermi.“

T. Szabosi;jm1a5290-1.jpg

Výsledok síce tentoraz pre Škodu Fabia R5 s posádkou Róbert Kolčák a Július Lapdavský nebol tým najpodstatnejším, no absolútne prvé miesto samozrejme potešilo. „Úlohy, s ktorými sme do Moldavy prišli sme splnili a víťazstvo je len sladkou odmenou za odvedenú prácu. Zvlášť mám radosť z toho, že si ho po dlhom čase užil Julo, a veľmi mu to želám. Ďakujem usporiadateľom za kus práce, ktorý odviedli. Držím im palce a rád sa sem vrátim aj nabudúce.“

T. Szabosi;jm1a6616-1.jpg

Z víťazstva neskrýval radosť ani Julo Lapdavský: „Vlastne s bratom sa nám nikdy nepodarilo zvíťaziť v absolútnom poradí. Preto mám naozaj radosť. Je to síce menšia súťaž, ale vážim si to a baví ma to. Dôležité je, že si s Robom už dôverujeme a v kokpite to funguje,“ dodáva Julo, ktorý bude na sedadla spolujazdca sedieť aj posledný októbrový víkend na Liptove, počas finálového podniku Majstrovstiev Slovenska. Ešte predtým však na posádku čaká jeden test. Kolčák potom hneď po Liptove cestuje na súťaže Zóny (CEZ) do Chorvátska (Poreč) a Slovinska (Idrija).

T. Szabosi;jm1a7957-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri