Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tešia z novej techniky aj štartu do sezóny

Thursday, 24. 03. 2011 - 21:22, Daniel Mandzi   

Tešia z novej techniky aj štartu do sezóny

Motoristická sezóna automobilových súťaží rely sa nezadržateľne blíži, veď už o niekoľko dní sa môžeme tešiť na prvý diel sedemdielneho seriálu majstrovstiev Slovenska. Pred úvodnou súťažou Rally Eger (1. - 3. 4.) jednotlivé posádky doťahujú posledné detaily, aby mali všetko čo najlepšie nachystané, vrátane súťažnej techniky.

Michal Kováč;img-5432-5.jpg

Pred blížiacou sa sezónou tímy a jazdci prezradili, s akým športovým náradím sa chystajú zabojovať o čo najlepšie časy a umiestnenia. Po minuloročnom sklamaní sa jedna z najskúsenejších a najstarších posádok zo Slovakia Rally Systemu Igor Drotár - Vladimír Bánoci rozhodla pre zmenu značky. Po niekoľkoročnej prestávke sa spomínaná dvojica opäť vrátila do súťažného kolotoča v kokpite Škody Octavia WRC, vlani to bola Škoda Fabia WRC. Aj v tejto sezóne zostane prešovský tandem jazdiaci v červeno-modro-bielych farbách Liqui Moly verný špecifikácii WRC.

igor-drotar-6.jpg

Ich novým autom je Subaru Impreza, ktoré zhruba týždneň pred Rally Eger  testovali na maďarských cestách. "Mal som nesmiernu radosť, že sa môžem ešte pred prvým podujatím v Egri zviesť v súťažiaku počas testovania. To dopadlo veľmi dobre a splnilo naše očakávania s Vladom. Musím povedať, že v ňom sedel po prvý raz a jeho dojmy sú veľmi pozitívne. Konštatoval, že takú techniku sme v rukách ešte nemali," hovorí Igor Drotár.

Michal Kováč;img-5567-3.jpg

Prešovská dvojica jazdiaca vo farbách Liqui Moly si pochvaľovala testovanie, ktoré sa uskutočnilo v Maďarsku, kde hľadali ideálne nastavenie svojho wéercečka. Podľa slov I. Drotára všetko dobre dopadlo, a tak sa už môžu pripravovať na Rally Eger, kde sa im v ostatnom ročníku príliš nedarilo. „Stále nám niekde v hlavách bliká kontrolka, aby sme si dávali pozor a zbytočne neriskovali. Verím, že sme si už vyčerpali prídel smoly na niekoľko sezón dopredu a teraz sa nám bude dariť oveľa lepšie. Po testoch mám z auta veľmi dobrý pocit, hoci v tomto športe sa môže stať hocičo. Teším sa na súťaž, na ktorú nejdem po prvý raz. Stretáva sa tu veľmi solídna  konkurencia jazdcov s dobrou technikou. Na štarte budú štyri autá WRC, okrem nás sa na wéercečku sa predstavia Melichárek, Bereš jr. a Grzyb. Predpokladám zaujímavé porovnanie a naším cieľom je zabojovať o čo najlepší výsledok," prezradil Igor Drotár.

Michal Kováč;img-5497-5.jpg

Dvojdňová súťaž  Eger Rally 2011 je rozdelená do šiestich sekcií a dvoch etáp. Počas nich jazdci absolvujú 464,1 km dlhú trať, z ktorej rýchlostné skúšky tvoria 163,8 km.

Michal Kováč;img-5548-4.jpg

 

Drotár testoval wéercečko pred Egrom

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri