Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Drotár testoval wéercečko pred Egrom

Wednesday, 23. 03. 2011 - 17:16, T. Szabosi   

Drotár testoval wéercečko pred Egrom

Pred blížiacou sa sezónou niektoré posádky už naznačili, s akým športovým náradím sa chystajú zabojovať o čo najlepšie časy a umiestnenia v konečnom zúčtovaní. Po minuloročnom sklamaní sa jedna z najskúsenejších a najstarších posádok zo Slovakia Rally Systemu Igor Drotár - Vladimír Bánoci rozhodla pre zmenu značky. Po niekoľkoročnej prestávke sa spomínaná dvojica opäť vrátila do súťažného kolotoča v kokpite Škody Octavia WRC, vlani to bola Škoda Fabia WRC. Aj v tejto sezóne zostane prešovský tandem jazdiaci v červeno-modro-bielych farbách Liqui Moly verný špecifikácii WRC. Ich novým autom je Subaru Impreza, ktoré začiatkom tohto týždňa testovali na maďarských cestách.

Michal Kováč;img-5478-1.jpg

"Už skôr som si auto vyskúšal, ale v zimných podmienkach, a už vtedy som mal z neho veľmi dobrý pocit. Po dvoch či troch mesiacoch sme si opäť mohli vyskúšať naše wéercečko, ale už za iných a lepších poveternostných podmienok. Mal som nesmiernu radosť, že sa môžem ešte pred samotným prvým podujatím v Egri zviesť v súťažiaku počas testovania. To dopadlo veľmi dobre a splnilo naše očakávania s Vladom. Musím povedať, že v ňom sedel po prvý raz a jeho dojmy sú veľmi pozitívne. Konštatoval, že takú techniku sme v rukách ešte nemali. Samotné testovanie sa uskutočnilo v Maďarsku na 4,5 km dlhom úseku jednej eresky neďaleko Ozdu. Vyšlo nám aj počasie a auto potvrdilo moje doterajšie dojmy. Reaguje aj na tie najmenšie podnety od jazdca, ktorý sa s ním nemusí zápasiť, ale užívať jeho výkonu na trati.

Michal Kováč;img-5567-3.jpg

Pred dverami je súťaž v Egri, preto sme sa rozhodli testovať v Ozde, kde sme našli trať podobného charakteru s nevyspytateľným a klzkým asfaltom. Naším cieľom bolo nájsť ideálne nastavenie, čo sa nám podarilo. Skúšali sme viacero možností, no vybrali sme tri, ktoré by sme počas sezóny chceli využívať. Jazdili sme na úplne nízkom a tvrdom, strednom a potom vyššom a mäkšom. Rovnako sme vyskúšali aj viacero pneumatík, aby sme dostali čo najlepší obraz. Testovanie dopadlo veľmi dobre, vybrali sme stredné nastavenie, ktoré sa mi aj subjektívne najviac pozdáva. Verím, že sme si už vyčerpali prídel smoly na niekoľko sezón dopredu a teraz sa nám bude dariť oveľa lepšie. Najazdili sme zhruba 100 km a môžem povedať, že všetci, počnúc mechanikmi, odviedli dobrú prácu na vysokej úrovni," zhodnotil testovanie Igor Drotár.

Media servis SRS

 

 

Fotogaléria z testu

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri