Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Sviatok motorizmu už o pár dní v španielskej Valencii

Monday, 14. 10. 2024 - 15:54, Public relations   

Sviatok motorizmu už o pár dní v španielskej Valencii

Už niekoľko dní sa na sociálnych sieťach objavujú útržkovité informácie o účasti slovenských motoristických športovcov na FIA Motorsport Games 2024. Hoci sa pripravuje už tretí ročník, je dobré pripomenúť si, aký významný sviatok motorizmu sa chystá.

fia-msg-01-2.jpg

FIA Motorsport Games spája národy a jazdcov každé dva roky na najväčšom svetovom festivale v širokom spektre kategórií motoristického športu.

Tentoraz sa počas štvrtého októbrového týždňa predstaví viac ako 80 národných športových asociácií FIA (ASN), ktorých zástupcovia budú súťažiť v 28 kategóriách.

fia-msg-01-3.jpg

Tretí ročník sa začne v španielskej Valencii veľkolepým otváracím ceremoniálom v stredu 23. októbra, po ktorom budú nasledovať štyri dni súťaží na štyroch miestach -Circuit Ricardo Tormo, City of Arts and Science Valencia, Aspar Circuit a západná horská oblasť Valencie. Očakáva sa, že tretí ročník FIA Motorsport Games priláka viac ako 650 účastníkov z celého sveta. Výnimočne prichádzajú reprezentovať svoje krajiny, a nie tímy alebo značky, ako je to tradičné na motoristických súťažiach.

fia-msg-01-4.jpg

Ako rastie význam podujatia a stúpa počet disciplín, rastie aj výprava Slovenskej asociácie motoristického športu, ktorú budú reprezentovať pätnásti športovci:

Michaela Dorčíková a David Nemček v auto slalome,
Matúš Ryba v pretekoch Formula 4
Evelin Cehulová a Ondrej Kuna v karting slalome
Martin Koči a Petr Tešínský v automobilových súťažiach Rally 4
Tomi Barati v pretekoch Cross Car,
Oto Hroba, karting mini
Jakub Gašparovič, karting junior
Lukáš Vida, Frederika Tornayová a Simon Suchovský, karting Endurance
Krisztian Juhász a Erik Muzcska v triedach F4 a GT Esport

fia-msg-01-5.jpg

Máme teda zastúpenie v podstate v desiatich kategóriách s desiatimi možnosťami zabojovať o medaily a zopakovať tak druhé miesto našich autoslalomárov z predchádzajúceho podujatia v Marseille. Veľké vyhodnotenie a medailovú bilanciu urobíme v nedeľu 27. októbra 2024, dovtedy budeme našim športovcom držať palce a budeme ich výkony pozorne sledovať.

fia-msg-01-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri