Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Súboj DMACK vs. Michelin pokračuje

Friday, 01. 03. 2013 - 17:39, Zdenka Frývaldská   

Súboj DMACK vs. Michelin pokračuje

Francúzska spoločnosť Michelin funguje na trhu už 120 rokov. Posledné tri roky sa ju snaží dohnať firma DMACK. Má šancu?

 

Rally Argentina;p1020064-800x600.jpg

Michelin aktuálne dodáva pneumatiky trom najväčším tímom vo WRC, medzi ktoré patria Citroen, M-Sport a Volkswagen. Do Mexika sa chystá poslať 15-členný tím, pričom na toto podujatie má vo svojom globálnom ústredí v Paríži pripravených 800 kusov pneumatík. DMACK pošle do Mexika 6 svojich ľudí a dodá 550 pneumatík zo závodov v Číne a Anglicku. Vďaka Kosciuszkovi a Prokopovi sa chystá svoju produktivitu zvyšovať a dosiahnuť aj na pódiové umiestnenie.

Diego Menichetti;img-1871-1.jpg

"Spočiatku sme sa nastavili na výrobu 13-palcových pneumatík pre historickú rally, ale neskôr sme dostali šancu zapojiť sa do WRC. Bol to pre nás veľký skok, ale už na Rally Sweden sa nám podarilo vyhrať triedu Production WRC. Najväčším úspechom je určite Martinove štvrté miesto z minuloročnej Rally Argentina, ktoré budeme chcieť najmenej zopakovať. Vieme, že Michelin bude mať v teplejších podmienkach výhodu, ale naša mäkká zmes výborne sedí na šotolinu. Pred naším konkurentom máme veľký rešpekt, sú predsa jedným z najlepších výrobcov pneumatík na svete. Verím však, že majú aj oni trochu úctu k nám, vďaka nášmu skvelému začiatku", povedal pre redbull.com generálny riaditeľ DMACK, Dick Cormack.

Copyright manufacturer;24701.jpg

Firma DMACK sa pomaly snaží dohnať úspech Michelinu aj keď vie, že bude ťažké konkurovať ich výkonu. "V skutočnosti stojíme oproti obrovi, no nebojíme sa čeliť mu. Vidíme príležitosť, tak sa jej snažíme chytiť. Pomaly budujeme dôveru v tímoch i samotných jazdcoch, ktorí sú schopní bojovať o čo najlepší výsledok", dodal Cormack. Tak čo myslíte, majú šancu?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri