Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Spomíname na Kostu

Thursday, 06. 02. 2014 - 09:47, Public relations   

Spomíname na Kostu

Pretekársky tím ARC Bratislava sa v roku 2014 nebude môcť oprieť o výborného pretekového inžiniera Konstantina „Kostu" Kotitsasa. 45-ročný grécky odborník na automobily Porsche s nemeckým pasom zomrel 5. februára 2014 po krátkom a neúspešnom boji s vážnou chorobou.

Kosta spolupracoval ako hlavný inžinier s tímom ARC Bratislava v roku 2013 pri príprave Porsche 997 GT3 R do prestížneho seriálu Blancpain Endurance Series. „Ešte pred dvoma dňami mi písal, že tento rok asi bude musieť vynechať, lebo je chorý," reagoval na zlú správu Miro Konôpka. „No netušil som, že to bude mať taký rýchly spád. Je mi veľmi ľúto, že po Seanovi Edwardsovi odišiel do motošportového neba ďalší skvelý človek a prvotriedny profesionál. A navyše jeho blízky spolupracovník. Bude nám veľmi, veľmi chýbať."

Kosta prišiel do Nemecka na konci 80. rokov. Ako fanúšik motoršportu a obdivovateľ pretekárskych áut štúdiom spaľovacích motorov na Univerzite v Braunschweigu povýšil svoju záľubu na povolanie. Stal sa z neho pravý pretekársky inžinier. Prvý úspech prišiel už na výške: v študentskej formule, ktorú pomáhal postaviť, získali 3. miesto v majstrovstvách sveta.

Jeho kariéra sa však mohla uberať aj úplne iným smerom. Na technických univerzitách v Karlsruhe, Stuttgarte a Braunschweigu totiž študoval aj biotechnológie, špeciálne bioinformatiku a genetiku. Zaoberal sa biologickými databázami pre ľudský genóm. Našťastie, v jeho DNA bol silno zakódovaný motoršport.

Svoj talent a výborný analytický potenciál preukázal ako pretekový inžinier v seriáloch Porsche (Supercup, Sportscup, Carrera Cup), WTCC, American GT3 Challenge či v rôznych 24-hodinovkách. Najväčšie úspechy aj vďaka jeho práci zaznamenal jeden z najuznávanejších jazdcov Porsche, britský supertalent Sean Edwards (1986-2013) či trojnásobný držiteľ Porsche Supercupu René Rast.

Odpočívaj v pokoji, Kosta, bolo nám cťou ťa poznať...

Race Pro Media



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri