Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Spoločnosť Honda prichádza s investičným programom v závode Swindon, vo výške 267 miliónov libier

Thursday, 06. 09. 2012 - 17:01, Daniel Mandzi   

Spoločnosť Honda prichádza s investičným programom v závode Swindon, vo výške 267 miliónov libier

- Ide o najväčšiu investíciu spoločnosti Honda vo Veľkej Británii zaposledných 10rokov
- Vporovnaní sminulým rokom sa výroba vroku 2012 zdvojnásobí
- Plánujú sa nové modely a nový motorový rad

15493-honda-of-the-u-k-manufacturing.jpg

Spoločnosť Honda dnes slávnostne uvádza na trh nový model CR-V. Tento model vznikol v rámci investičného programu vo výške 267 miliónov libier do nových modelov a motorov v závode spoločnosti vo Swindone vo Veľkej Británii. Ide o najväčšiu jednotlivú investíciu do výrobnej základne spoločnosti Honda na územie Veľkej Británie v poslednom desaťročí. 

17659-cr-v-line-off-ceremony.jpg

Táto investícia stojí za zavedením:
- novej Hondy Civic (december 2011)
- novej Hondy CR-V (september 2012)
- nového dieselového motora 1.6 pre Hondu Civic (december 2012)

Spoločnosť, v snahe uviesť tieto nové produkty na trh, prijala a vyškolila v tomto roku 500 nových zamestnancov, čo predstavuje celkovo 3 500 pracovníkov.

Koncom roka by mala výroba v závode vo Swindone vzrásť na dvojnásobok oproti vlaňajším hodnotám - až na 183 000 kusov. Spoločnosť Honda usiluje o zvýšenie tohto údaju na 250 000 kusov ročne, počas 3 rokov.

17660-cr-v-line-off-ceremony.jpg

Toto prehlásenie je taktiež dobrou správou pre britskú obchodnú bilanciu, podľa ktorej 60 percent výroby ide na export. Závod spoločnosti Honda vo Swindone vyrába vozidlá a motory pre viac než 60 krajín na celom svete, vrátane Európy, Blízkeho východu, Afriky a Austrálie.

Britský minister priemyslu Vince Cable, ktorý dnes navštívi závod spoločnosti Honda, k tomu poznamenáva: „Investície spoločnosti Honda vo výške mnoho miliónov libier v roku, je skvelou správou pre Swindon i automobilový priemysel. Táto investícia, ktorá vytvorila veľké množstvo nových pracovných miest, je v súlade so zámerom vlády podporovať investičné programy a export v snahe obnoviť ekonomický rast a stabilizovať hospodárstvo."

17662-cr-v-line-off-ceremony.jpg

Dave Hodgetts, generálny riaditeľ zastúpenia spoločnosti Honda vo Veľkej Británii, dodáva: „Tento investičný program je výrazom nášho záväzku podporovať výrobu v Británii i zamestnancov, ktorých tu máme. Je taktiež potvrdením súčasnej pozície závodu vo Swindone, ktorý predstavuje už viac než 20 rokov základný kameň výroby spoločnosti Honda v Európe."

17663-cr-v-line-off-ceremony.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri