Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Špekulácie pokračujú: Ogier je podľa Solberga už dohodnutý s Fordom, VW alebo Citroen pre Pettera

Friday, 28. 10. 2011 - 13:51, Katarína Ďurecová   

Špekulácie pokračujú: Ogier je podľa Solberga už dohodnutý s Fordom, VW alebo Citroen pre Pettera

I počas španielskej rally sa usilovne diskutovalo o budúcnosti pomaly takmer všetkých pilotov a najmä o budúcom osude Sébastiena Ogiera. O tom, že Ogier je už dohodnutý s Fordom už niektorí ľudia viac či menej povolaní hovoria ako o jasnej veci, ktorú už treba len oficiálne oznámiť.

Jedným z týchto ľudí je Petter Solberg, ktorý sa takto vyjadril pre nórsku štátnu televíziu NRK a rovnaký názor zdieľa i manažér Jariho-Mattiho Latvalu a Mikka Hirvonena Timo Jouhki. Sébastien Ogier na otázku ohľadne svojej budúcnosti vo Forde na tlačovej konferencii odpovedal síce tak, že v novinách nič podobné nečítal a ani o ničom podobnom nevie, ale neskôr sa podľa serveru rally-mania.cz vyjadril nasledovne: „Každý vie, že nesúhlasím so situáciou v Citroene, ktorá v tíme panuje od nemeckej rally. V tejto chvíli nemôžem povedať viac, je ti stále príliš veľa nezodpovedaných otázok. Najlepšie bude, keď sa ma znovu spýtate po tom, čo pretnem cieľovú pásku vo Walese", prial olej do ohňa i samotný Ogier a je teda jasné, že na isto sa bude všetko vedieť až po sezóne.

Citroen Racing;ogiers-twfr1111-411.jpg

V prípade, že by Ogier naozaj ku Fordu prešiel, otvára sa otázka, čo s Mikkom Hirvonenom, ktorý s Fordom zmluvu predĺženú nemá a okolo jeho budúcnosti sú i napriek tomu, že bojuje o titul, veľkú otázniky. Britské média pred nedávnom prišli so správou, že už je dohodnutá výmena Ogier-Hirvonen a Fína tak možno od budúcej sezóny ako tímového kolegu Sébastiena Loeba.

Vráťme sa ešte k Petterovi Solbergovi, ktorého budúcnosť je taktiež nejasná. O Solbergovi sa hovorí ako o horúcom kandidátovi na sedadlo vo Volkswagene, ale podľa serveru ewrc.cz prvotné jednania neboli úspešné kvôli finančnej stránke veci. Petter Solberg že vraj totiž požadoval príliš veľkú čiastku. Okrem Volkswagenu má však o udržanie Solberga záujem i Citroen Norge.

Vladislav Maschl;mg-8808.jpg

V súvislosti so Solbergovým prípadným prestupom do Volkswagenu sa nabáda i otázka, či už 36-ročný Solberg nebude predsa len príliš starý. Kris Nissen sa na margo tejto veci vyjadril, že na testovanie a prvé sezóny v tíme mu Solberg príliš starý vôbec nepríde, ale pokiaľ sa berie do úvahy fakt, že Volkswagen by chcel v roku 2018 získať titul, tak to už Nissen pripúšťa, že Solberg v tom čase už dosť starý bude.

Prestupová tajnička bude úplne rozlúštená zrejme až po poslednom podujatí tohtoročnej sezóny. Isté však je, že po z hľadiska prestupov nudných sezón je tento rok mimoriadne rušný.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri