Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novikov sa konečne dočkal

Thursday, 27. 10. 2011 - 10:51, Katarína Ďurecová   

Novikov sa konečne dočkal

Jevgenij Novikov sa konečne dočkal a v tejto sezóne bodoval. To, čo sa mu nepodarilo pri šiestich štartoch s Fordom Fiesta RS WRC sa mu nakoniec podarilo až pri svojom prvom štarte s Citroenom DS3 WRC, keď v Španielsku obsadil siedme miesto.

„Je to moje najlepšie umiestnenie sezóny. S tímom sme tvrdo pracovali a ja som sa za volantom počas rally cítil čoraz viac a viac doma. Mojim hlavným cieľom bolo dokončiť rally a spoznať auto. To som splnil a ako bonus som i získal nejaké body", hodnotí Rally de Espana Jevgenij Novikov, ktorý konečne dokázal dokončiť podujatie bez havárie, z čoho musí mať jeho miestami skutočne zúfalý spolujazdec Denis Giraudet nesmiernu radosť.

Vladislav Maschl;mg-7817-1.jpg

„Auto bolo rovnako rýchle ako Ford Fiesta, s ktorým som štartoval predtým. Test som absolvoval iba na asfalte, takže v piatok to bolo prvý krát, čo som si ho vyskúšal i na šotoline. Mali sme nejaké menšie problémy, ale nebolo to nič vážne", porovnáva Fiestu RS WRC a DS3 WRC jediný jazdec, ktorý si zatiaľ vyskúšal WRC špeciál novej generácie dvoch značiek.

Čo sa týka problémov, ktoré ruský jazdec spomínal, tak sa jednalo o problémy s diferenciálom a riadením a taktiež dostal jeden defekt, ktorý nakoniec vyústil až do menšieho ohňa. Celú rally veľmi pozitívne hodnotí i šéf Citroen Racing Technologies Benoit Nogier, ktorý bol s výkonom Jevgenija Novikova veľmi spokojný.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri