Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Smog, hmla a dážď zastavili tréningy F1!

Friday, 07. 04. 2017 - 08:39, Ľuboš Kašický   

Smog, hmla a dážď zastavili tréningy F1!

Čoho sme sa to dožili? Kedysi by to F1 nevadilo, no dnes autá ani nepustia na trať. Nie kvôli podmienkam na trati, ale podmienkam nad traťou!?

Dnes sú v Číne na programe úvodné voľné tréningy na 14.ročník Grand Prix F1, ktorá sa jazdí tento víkend. Nad Šanghajom je hmla, popŕcha a mnoho divákov, ktorí si zaplatili vstupenky čakajú na výjazd monopostov na trať. Zdá sa však, že zbytočne.

f105.jpg

O štvrtej hodine ráno nášho času odštartoval prvý voľný tréning, no autá na trati veľa nepobudli. Už po piatich minútach vyvesili červenú vlajku, lebo bolo rozhodnuté, že podmienky nedovoľujú vzlietnuť vrtuľníku v prípade potreby.

f101.jpg

Po polhodine čakania sa trať otvorila, no zasa nie na dlho. Po niekoľkých minútach bol tréning zastavený, aby približne o dvadsať minút pokračovali manévre v nácviku vyvesovania červenej a zelenej vlajky znova. Teraz však niektoré autá stihli vykrúžiť zopár kôl a dokonca zaevidovať časy. Najrýchlejší bol Max Verstappen na redbulle. Po 65 minútach tréningu (počíta sa aj čas, keď sú vyvesené červené vlajky) sa prvý tréning znova začervenal a ostal v tejto farbe už do konca.

me04.jpg

Druhý tréning začal o ôsmej hodine nášho času a všetci sme dúfali, že autá konečne vyrazia na okruh. Márne! Piloti sedia v kokpitoch a podriemkávajú, alebo sa motajú po depe. Diváci v nádeji čakajú, no vedenie oznámilo, že podmienky neumožňujú vzlietnuť vrtuľníku a nebude sa riskovať. Navyše čas beží, akoby prebiehal tréning a o 9:30 nášho času sa skončí v každom prípade. My budeme situáciu naďalej monitorovať a aktualizovať informáciu. Tak snáď sa dočkáme aj naštartovaných monopostov.

me02.jpg

A je to jasné. Pätnásť minút pred záverom tréningu prišla oficiálna informácia, že dnešný druhý tréning sa už ani neodštartuje. Ostáva už len dúfať, že zajtra ani v nedeľu sa situácia nezopakuje. Podľa predpovedí počasia by zajtra už malo byť teplejšie a menšia vlhkosť. Tak verme, že bude všetko v poriadku. Ak áno, tak nás bude čakať veľmi hektický tretí voľný tréning a zaujímavá kvalifikácia. Aby ste to nezmeškali, tak si povedzme, že tréning sa zajtra začne o 06.00 nášho času a kvalifikácia štartuje o 09.00 CET. To všetko môžete sledovat na kanáloch Sport1, alebo RTL.

f106.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri